HartKliniek: volledig vergoed

Uw zorgverzekeraar betaalt alle kosten, met uitzondering van uw eigen risico

Alle zorg die HartKliniek verleent, wordt vergoed. Indien u een restitutiepolis heeft, worden onze kosten voor 100% vergoed. Bij een budgetpolis is de vergoeding 45 tot 50% en bij een naturapolis 50 tot 70%. Wij hanteren echter een coulance-regeling voor mensen met een budgetpolis of een naturapolis. Dit houdt in dat wij genoegen nemen met het percentage dat uw zorgverzekeraar uitkeert. Wij sturen u geen rekening om het resterende deel bij te betalen. Met deze coulance-regeling zijn voor u de kosten in HartKliniek exact hetzelfde als in een door de zorgverzekeraar gecontracteerd ziekenhuis. U dient wel zelf uw wettelijk verplicht eigen risico te betalen aan ons. Heeft u daarnaast gekozen voor een vrijwillig eigen risico, dan dient u ook dit deel te betalen aan ons.

U betaalt alleen het wettelijk verplicht risico en een eventueel afgesloten vrijwillig risico

HartKliniek verrekent altijd uw eigen risico. Net zoals in het ziekenhuis geldt dus het eigen risico als u naar HartKliniek gaat. Pas als uw eigen risico 'op' is, worden behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn twee "eigen risico's": het wettelijk verplicht eigen risico en het vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico bestaat uit het deel van de kosten van het basispakket dat u per jaar eenmalig voor eigen rekening neemt. Dit eigen risico is het bedrag aan zorgkosten dat in een kalenderjaar niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed en dus voor rekening van u komt. Het verplicht eigen risico is in 2016: €385. Met andere woorden: alle verzekerden moeten in 2016 de eerste 385 euro zelf betalen. Naast uw verplicht eigen risico kon u voor uw zorgpolis kiezen voor een vrijwillig 'hoger' eigen risico van €100 tot €500 per jaar. Hierdoor kreeg u korting op uw premie. Heeft u bijvoorbeeld gekozen voor het maximale vrijwillig eigen risico (€500)? Dan kan het dus zijn dat u de eerste €885 (€500 + €385) zelf moet betalen voor een behandeling in HartKliniek.

Als u niet verzekerd bent uit geloofsovertuiging

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten met uitzondering van mensen met gemoedsbezwaren. Als u niet bent verzekerd, dan vragen wij u dit vooraf kenbaar aan ons te willen maken en helpen wij u tegen gereduceerd tarief (70% van ons tarief) in HartKliniek. U krijgt van ons de rekening en deze dient u zelf aan ons te betalen. Het niet-verzekeren is een strikt persoonlijke keuze waar de cardiologen van HartKliniek respect voor hebben.

Als u 'buiten de verzekering om' bij ons langs komt

U kunt in HartKliniek terecht voor preventief onderzoek naar hart- en vaatziekten. Misschien vermoedt u dat er 'iets aan de hand' is, maar komt u er maar niet achter waar de klachten vandaan komen. Of misschien wilt u gewoon uit voorzorg uw hart eens goed laten onderzoeken. Wij stellen onze volledige service ter beschikking. Van onderzoek naar risicofactoren tot echocardiografie en inspanningstest. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig. Aan een preventief onderzoek zijn wel kosten voor u verbonden. Wij vragen u, vooraf aan het onderzoek, een pin-betaling te doen aan de balie. In sommige gevallen wordt een preventief onderzoek (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Een eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar dient u zelf te declareren. Wij adviseren u daarom, als u voor een vergoeding in aanmerking wil komen, dit eerst met uw verzekeraar af te stemmen. Lees meer over preventief onderzoek of ga naar onze healthcheck.

Meer informatie

Heeft u vragen over de kosten en vergoeding of facturering, neem dan contact op met ons onder telefoonnummer 088 - 500 2000, bereikbaar op maandag t/m vrijdag (van 8.30 tot 17.00 uur) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..