Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Informatie over uw afspraak bij HartKliniek tijdens de Coronacrisis

Almere, vrijdag 2 oktober 2020

Alle locaties van HartKliniek zijn open: kleinschalig, benaderbaar & sterk georganiseerd

» Als HartKliniek nemen wij de veiligheid van u als patiënt en van onze medewerkers zeer serieus

» Wij houden goed in de gaten of uw afspraak urgent is en of het verantwoord is dat u langs komt

Nieuwe verwijzing

Bent u een nieuw verwezen patiënt? Dan kunt u bij ons langskomen voor een bezoek aan de cardioloog met daarbij de onderzoeken. Op huisartsverwijzing zijn tijdelijk ook ziekenhuis-poli patiënten bij ons welkom als het in het ziekenhuis te lang duurt.*

Controle

Bent u al patiënt bij HartKliniek, dan geldt dat uw controle-afspraak gewoon doorgaat bij uw vertrouwde HartKliniek locatie. Bent u angstig om langs te komen dan zal uw consult, waar mogelijk, telefonisch door uw cardioloog worden gedaan. Heeft u echter (nog steeds, opnieuw of nieuwe) hartklachten of een ander urgent zorgprobleem? Dan is het beter dat u wel even bij ons in de kliniek komt; wij kunnen dan gelijk onderzoek doen. U hoeft ons niet zelf te bellen. Onze doktersassistente belt u vooraf om met u te overleggen.*

Maatregelen HartKliniek

  • Bij aankomst dient u uw handen te desinfecteren bij de daarvoor bestemde desinfectiepalen.
  • Alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar en ouder dienen een mondkapje te dragen. U draagt, net zoals in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje. Indien u niet in het bezit bent van een mondkapje, dan ontvangt u er een van HartKliniek bij binnenkomst.
  • Om het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden, verzoeken wij u om alleen te komen en geen begeleider(s) mee naar binnen te nemen. Begeleiders zullen thuis moeten blijven of even buiten moeten wachten. 
  • Wij volgen strikt het advies van het RIVM op en passen hier onze werkwijze op aan. De gebruikelijke handhygiëne bij ons medisch personeel is opgeschaald en geïntensiveerd. Na onderzoeken worden alle gebruikte medische en niet-medische apparaten extra gereinigd en ontsmet. Daarnaast dragen onze medewerkers ook een mondkapje. 

Verwijzing van uw huisarts

Wist u dat uw huisarts u ook telefonisch kan doorverwijzen naar een specialist als u omschrijft wat uw klachten zijn? Zo hoeft u in deze tijd niet altijd langs de huisarts, maar kunt u na overleg met uw huisarts toch worden doorverwezen.

*Kom niet naar HartKliniek als u last heeft van neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of koorts. Overleg eerst telefonisch (088 - 500 2000) met ons. Controle-patiënten, met klachten passend bij Corona, kunnen wij inplannen voor een belconsult met hun cardioloog. Nieuw-verwezen patiënten moeten altijd echter altijd wel eerst 'in persoon' gezien worden en krijgen een voorstel voor een nieuwe afspraak.

HartKliniek draagt alle zorgmedewerkers een warm hart toe

Er wordt in deze turbulente periode veel van onze zorgprofessionals, van doktersassistenten tot verpleegkundigen en artsen, in Nederland gevraagd. Het is mooi om te zien dat zij de zorg voor alle patiënten voorop stellen en dat op deze manier de zorg gewaarborgd blijft. HartKliniek heeft grote bewondering en waardering voor de inzet en toewijding van alle zorgprofessionals, waaronder ook onze eigen zorgmedewerkers. Samen zijn we sterk!

Specifieke informatie voor hartpatiënten

Op deze pagina vindt u specifieke informatie over het Coronavirus bij hartpatiënten

Voor informatie van het RIVM:

Op deze pagina's vindt u informatie vanuit het RIVM: