Wat biedt HartKliniek u als huisarts

Het sleutelwoord is soepel samenwerken

Op basis van gelijkheid willen wij graag in onderling vertrouwen professioneel met u samenwerken. Dichtbij onze gezamenlijke patiënten. Doelmatig en met kleinschaligheid als kracht. Veel niet-complexe cardiologie kan immers uitstekend worden opgevangen bij u met onze back-up. De gang naar het ziekenhuis hoeft dan alleen nog maar bij spoed en voor opnames/interventies ingezet te worden. Samen kunnen wij versnippering en onnodige zorg (niet zinvol onderzoek, dubbelingen etc) voorkomen en tegelijkertijd excellente en patiëntvriendelijke zorg next-door verlenen: Bij u als het kan, naar ons als het moet en alleen nog naar het ziekenhuis bij spoed.

Cardiologiecentrum HartKliniek

HartKliniek Nederland is een keten van zelfstandige behandelklinieken, gespecialiseerd in alle cardiologiezorg (zowel laag complexe als complexe cardiologie) met veel aandacht voor service, logistiek ('one-stop-zorg') en efficiëntie. De wachttijd in HartKliniek bedraagt nooit meer dan 1 dag en u krijgt direct na ieder consult terugkoppeling via zorgmail. Onze cardioloog begeleidt uw patiënt persoonlijk gedurende het gehele verblijf in HartKliniek; doet zelf de anamnese, verricht zelf de noodzakelijke onderzoeken en geeft ook zelf gelijk daarna de uitslag aan uw patiënt. HartKliniek wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars behoudens het eigen risico. HartKliniek heeft momenteel drie vestigingen, twee in Flevoland en een in Amsterdam ZuidOost.

Samenwerken is samen doen

 

Bij ons houdt u de regie en het overzicht. Wij maken graag, als u dat wil, kraakheldere afspraken met u over wie nu wat doet en wanneer. Duidelijke protocollen met name voor de behandeling en begeleiding van chronische cardiologiezorg en voor de eerste toegang. U kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen eerstelijnsdiagnostiek, zoals ECG, HOLTER registratie, 24uurs bloeddrukmeting, ECHO hart of inspannings-ecg (fietstest) te laten doen in HartKliniek. Wij hebben een 'open access', dat wil zeggen vrije toegang voor alle cardiale diagnostiek. Zo kunnen nieuwe doorverwijzingen naar een cardioloog bespaard worden. Standaard jaarcontroles worden bij HartKliniek niet afgesproken als de controle ook bij u kan plaatsvinden. Onze cardiologen zijn laagdrempelig en stemmen hun zorg af op uw zorg. Dat betekent zoveel als mogelijk gezamenlijke besluitvorming en gedeelde uitvoering, ook buiten de spreekkamer. Zo gaan wij, op uw verzoek, ook met u mee op huisvisite.

Onze andere benadering

Ook bij andere klinieken kan uw patiënt vaak al snel terecht en vinden alle onderzoeken plaats tijdens 1 consult. Het grote verschil met andere cardiologiecentra is echter dat wij niet werken  met verpleegkundigen of arts-assistenten in een zogenaamd 'zorgstraatje': Uw patiënt wordt bij ons niet pas alleen op het einde gezien door een cardioloog voor het uitslaggesprek. HartKliniek staat voor menselijke maat en persoonlijke aandacht en als dat inhoudt dat uw patiënt een uur de tijd nodig heeft alleen al om zijn verhaal te vertellen aan onze cardioloog, dan geven wij hem die tijd. Wij willen geen nurse practitioners als instrumenten om steeds efficiënter te werken om de kosten te drukken. Wij geloven dat het welbevinden van uw en onze patiënt de enige maatstaf is voor echt goede zorgverlening. Wij richten ons daarom alleen op waar zorg voor bedoeld is, namelijk dat het beter gaat met de mensen die het ontvangen. Ook zit er een strategische verschil tussen ons en andere cardiologiecentra. Veel andere klinieken schuiven steeds meer op naar het ziekenhuis, gaan zelfs fuseren. Wij verschuiven juist steeds meer naar de eerste lijn en uw de patiënt. Wij willen de cardioloog 'next-door' zijn. Bij ons is de patiënt geen nummer en bij ons is ook de cardioloog geen middel. Wij onderscheiden ons door kwaliteit, service en de menselijke maat. Hierdoor kiezen patiënten steeds vaker voor ons. >> wat bieden wij uw patiënt

Laagdrempelig en zonder wachttijd, uw patiënt kan direct terecht

De verwijzing naar HartKliniek is heel gemakkelijk en kan per gewone verwijsbrief met de patiënt mee, via Zorgdomein of na een belletje 088 - 500 2000. Onze wachttijd is nooit langer dan 24uur. Er wordt direct, na binnenkomst van uw verwijzing, door onze doktersassistente contact met uw patiënt gezocht om de afspraak te maken. Uw patiënt mag ons ook zelf bellen uiteraard (telefoon 088 - 500 2000). Uw patiënt kan altijd direct terecht in een vestiging naar keuze (met de woonplaats van patiënt wordt rekening gehouden), of op een datum naar keuze. 

Zeer snelle terugkoppeling

Uiteraard ontvangt u direct na ieder consult (dezelfde dag) digitaal ons medische verslaglegging met daarin onze bevindingen, behandeling en mogelijke adviezen. Bent u niet aangesloten op edifact/ zorgmail, dan sturen wij u het medische rapport uitgedraaid op papier per gewone post in een gesloten envelop.

Uw ECG beoordelen wij binnen 10 minuten via whats-app

ECG-beoordeling via whats-app: Meld u ook aan. Bel voor het verkrijgen van toegang tot deze snelle en gratis ecg-beoordeeel service: 088-500 2000.