088 - 500 2000

Als u de rekening zelf betaalt, bent u ook zonder verwijzing welkom in HartKliniek

U betaalt zelf alle kosten als u zonder verwijzing komt


Iedereen is vrij om op eigen initiatief (zonder medische verwijzing) een bepaalde specialist of instelling te raadplegen. De kosten zijn in dat geval voor uzelf. HartKliniek accepteert in alle vestigen patiënten en cliënten zonder verwijzing. Iedereen die een cardiologische check-up of extra-controle van de cardioloog wil hebben, kan tegen betaling hiervan gebruik maken. Ook mensen die niet verzekerd zijn kunnen op deze manier toch cardiologische zorg afnemen.

U krijgt alle kosten vergoed als u met verwijzing komt

 

Met een verwijsbrief hoeft u bij ons niets bij te betalen. Ieder jaar wordt wel eenmalig, net zoals in het ziekenhuis, uw eigen risico aangesproken. Zorgverzekeraars zijn sinds januari 2012 strenger gaan letten op het hebben van een verwijzing voor een medisch specialist. Reden hiervoor is dat de kosten voor de zorg in de maatschappij steeds hoger worden. Door deze maatregel willen de verzekeraars onnodige (dure) bezoeken aan de medisch specialist voorkomen.

Welke artsen kunnen verwijzen naar HartKliniek?

 

  • Uw huisarts
  • De bedrijfsarts van uw werkgever
  • Uw medisch specialist (van een ziekenhuis)

Neem uw verwijsbrief mee naar de 1e afspraak in HartKliniek. Uw verwijsbrief wordt door ons gescand en bewaard. Veel artsen verwijzen tegenwoordig vaak elektronisch, uw verwijsbrief is dan al digitaal aanwezig in HartKliniek. Heeft u geen verwijzing, dan betaalt u onze rekening zelf.