Vrienden van HartKliniek

HartKliniek Nederland

Persoonlijke aandacht,hospitality en topzorg, het zijn de kernbegrippen voor HartKliniek Nederland, de snelgroeiende zorgcentra voor cardiologie. Met inmiddels zes locaties in Nederland willen wij iedere dag het verschil maken voor onze patiënten, voor de gezondheidszorg en voor onze collega’s.

We willen niet alleen dat het hier goed gaat maar wij willen ook graag ons steentje bijdragen voor de ontwikkeling in hulpbehoevende landen. Daarom zijn wij bijzonder trots op het feit dat wij sponsor zijn van Stichting Neba [www.neba.nl].

Stichting Nederland-Batam

logo NeBaStichting Nederland-Batam (NEBA) is een, door het CBF als Erkend Goed Doel gecertificeerde, Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die zich al 30 jaar inzet voor arme en kansarme mensen in Indonesië.

PHOTO 2018 04 26 16 06 29Zij ondersteunt initiatieven die autonomie van minderbedeelde mensen vergroten. Hierbij richt stichting Neba zich op armoedebestrijding, het verbeteren van de medische zorg en de strijd tegen hiv/aids. Ingezamelde fondsen worden via lokale Indonesische partners besteed aan projecten die de ontwikkeling van de doelgroepen bevorderen.

De kracht van NEBA komt voort uit de sterke band die zij heeft met haar lokale partners, de doelgroepen en de gemeenschappen waar zij actief is en de expertise die de stichting heeft op het gebied van medische zorg, gemeenschapsontwikkeling, hiv-bestrijding en specifieke doelgroepen zoals kinderen. De stichting is actief op Batam, Java, Bali en Noord-Sulawesi.

PHOTO 2018 04 23 13 02 20Stichting NEBA werkt samen met lokale partners, die verantwoordelijk zijn voor hun eigen projecten. De kracht van deze opzet is de directe inbreng die doelgroepen en partners hebben, wat kan leiden tot een attitudeverandering naar een grotere zelfstandigheid en zelfredzaamheid van alle betrokkenen.

Dit jaar heeft NEBA opnieuw een groot aantal projecten kunnen realiseren. Op Bali, in het dorp Ilo-ilo in de provincie Noord-Sulawesi en op het eiland Sangihe steunt Neba de toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen (WASH). Vanuit het Rosalien fonds steunt Neba hiv-programma’s op Batam en in Noord-Sulawesi en op Bali werkt de stichting samen met haar lokale partner bij het opvangen van overlevenden van huiselijk geweld en biedt zij naai- en naaldwerktrainingen voor vrouwen uit arme gezinnen.

De speerpunten van stichting NEBA zijn momenteel:

NeBa speerpunten

Wilt u misschien bijdrage aan dit goede doel verwijzen wij u naar de site [www.neba.nl] daar staat aangegeven hoe dat kan.

PHOTO 2018 04 26 16 13 40