Als hartpatiënt een zorgverzekering afsluiten

Overstappen naar een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar

Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen. De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Per verzekeraar zijn verschillen over hoe er van de verzekering gebruik gemaakt kan worden. Het verschilt ook per verzekering wat er in een aanvullend pakket zit, wat dit pakket kost en hoe er gebruik van gemaakt kan worden. Ieder jaar, op 1 januari, kunt u wisselen van zorgverzekeraar. Het is belangrijk dat, als u bent gewisseld, u dit doorgeeft aan HartKliniek.

Overgestapt? Geef het aan ons door

Als u bent overgestapt naar een andere zorgverzekering, vul dan svp onderstaand formulier in. U kunt uw wijziging ook telefonisch of gewoon aan onze balie doorgeven. Zorg dat u onderstaande gegevens bij de hand heeft.

Ik heb een nieuwe zorgverzekeraar

Uw naam*
Voer uw achternaam in

Uw geboortedatum*
Geef uw geboortedatum op

Naam van uw nieuwe verzekeraar*
Voer de naam van uw nieuwe verzekeraar in

Polisnummer*
Voer uw polisnummer in

Ingangsdatum verzekering*
Geef de ingangsdatum op

Emailadres*
Geen geldig email-adres.

Vink de checkbox aan
Vink a.u.b. de bovenstaande checkbox aan

Versturen

Welke zorgverzekeraar en verzekering adviseert HartKliniek?

Voor ons én voor u als patiënt van HartKliniek maakt het niet uit of u een naturapolis of restitutiepolis heeft. Als u van plan bent te wisselen van zorgverzekeraar, kijk dan niet allereerst naar de prijs, maar kijk goed naar het aanbod. Als hartpatiënt is iemand namelijk kostbaar voor een zorgverzekeraar. Een hartpatiënt mag echter voor de basisverzekering nooit geweigerd worden. Een zorgverzekeraar heeft te maken met de zogenaamde acceptatieplicht. Voor een aanvullende verzekering is dit echter een ander verhaal. Indien de zorgverzekeraar u 'te duur' vindt, mag u als potentiële klant worden geweigerd. Dit houdt het risico in dat, als u zich eenmaal 'lager' heeft verzekerd, u het jaar er op niet meer zo maar terug kunt naar een hogere verzekering. HartKliniek adviseert u daarom om nooit 'lager' te verzekeren.

Tips:

  • Kies als hartpatiënt niet voor een budgetpolis
  • Vraag uw cardioloog welke zorgverzekeraar en zorgverzekering het beste bij u past