CBR Rijbewijskeuring auto / vrachtwagen / autobus

Goedkoopste en Snelste Rijbewijskeuring CBR Cardioloog

Moet u voor het rijbewijs door een cardioloog worden gekeurd? Het CBR heeft HartKliniek aangewezen om deze keuringen te doen. Bij de cardioloog van HartKliniek kunnen ook chauffeurs terecht voor het ‘groot rijbewijs’ categorie C (CE, vrachtwagen) en/of D (DE, autobus). Wij zijn de goedkoopste van Nederland voor een standaardkeuring.

CBR gecertificeerd cardioloog HartKliniek in Amsterdam, Almere en Lelystad

De cardioloog van HartKliniek is gecertificeerd voor alle rijbewijskeuringen en werkt samen met het CBR.

Code vakbekwaamheid

Elke beroepschauffeur (bijvoorbeeld buschauffeurs en vrachtautochauffeurs) moeten een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs hebben. De code vakbekwaamheid heeft een geldigheid van 5 jaar. Chauffeurs kunnen er zélf voor zorgen dat de verlenging van het rijbewijs en de code vakbekwaamheid zoveel mogelijk gelijk gaan lopen.

Bij HartKliniek betaalt u het laagste standaardtarief voor uw rijbewijskeuring

Bij HartKliniek betaalt u voor een 15 minuten durende standaardkeuring het goedkope landelijk basistarief van € 78,24 (= € 95,88 inclusief 21% BTW). Deze kosten moet u zelf betalen. Dat is wettelijk zo geregeld op grond van artikel 101 van het Reglement Rijbewijzen. De NZA heeft dit tarief vastgesteld op basis van hoe lang een keuring duurt. Voor verplichte keuringen, zoals de CBR rijbewijskeuring, is altijd BTW (21%) verschuldigd. De CBR-keuring wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Duurt een standaardkeuring langer dan een kwartier, dan komt er per kwartier € 39,61- (= € 47,93 inclusief BTW) bij. De cardioloog geeft u vooraf aan of de keuring langer duurt dan een kwartier en dus duurder uitpakt. De keuring bestaat uit een gesprek met de cardioloog inclusief een ECG (hartfilmpje).

Aanvullend medische onderzoek (in een enkel geval is het nodig om ook bijvoorbeeld een inspanningstest en/of echo hart te doen). De kosten van dit aanvullend onderzoek dient u ook zelf te betalen. De cardioloog bespreekt echter eerst met u of deze testen al niet onlangs elders zijn gedaan, bijvoorbeeld bij uw eigen cardioloog. Als u akkoord gaat om het aanvullende onderzoek in HartKliniek te laten doen, rekenen wij u daar extra kosten voor. Voor een inspanningstest (fietstest) rekenen wij u aanvullend € 215,- (= € 260,15,- inclusief 21% BTW) en voor een echo van het hart: €195,- (= € 235,95 inclusief 21% BTW).

De kosten van CBR-rijbewijskeuring door onze cardioloog op een rij

Standaard CBR-rijbewijskeuring cardioloog € 95,88 (inclusief ECG/hartfilmpje).

Indien het consult langer duurt, dan per 15 minuten € 47,93 extra kosten.

Indien nodig en alleen na uw toestemming een inspanningstest (fietstest) € 260,15 of echocardiogram (echo hart) € 235,95.

Alle bedragen zijn inclusief BTW en u kunt aan de balie cash of per pin onze rekening betalen.

Uw rijbewijskeuring in HartKliniek, hoe gaat het in zijn werk?

HartKliniek heeft geen wachttijden, u kunt vandaag of morgen al terecht in een van onze vestigingen (Amsterdam, Almere, Lelystad) op alle doordeweekse dagen. Een afspraak voor de rijbewijskeuring kunt u maken via telefoon (088) 500 2000.  Wilt u bij het maken van de afspraak melden dat het om een rijbewijskeuring gaat?

Neem op de dag van uw afspraak alle CBR-papieren die u thuis heeft ontvangen mee als u naar HartKliniek gaat.

Neem ook, voor zover mogelijk in uw bezit, al uw medische gegevens mee (medische brieven enzovoorts) en, indien van toepassing, ook uw medicijnen (neem de doosjes mee) die u gebruikt.

Bij de keuring wordt gelet op uw actuele lichamelijke conditie, uw medische voorgeschiedenis (is er sprake van een aangeboren aandoening of aandoening die u later heeft gekregen, bent u hiervoor geopereerd en hoe gaat het nu met u) en de prognose (is er kans op verergering van uw klachten, is er kans op complicaties). Per aandoening gelden bepaalde eisen ten aanzien van de rijbewijskeuring. De cardioloog kan u hier meer over vertellen tijdens de keuring. De cardioloog loopt met u uw medische voorgeschiedenis door en stelt u een aantal vragen. Tevens wordt er bij u een hartfilmpje (ECG) gemaakt, uw bloeddruk gemeten en met de stethoscoop naar uw hart geluisterd (beperkt lichamelijk onderzoek). Aansluitend ontvangt u direct de uitslag. De uitslag kan door HartKliniek rechtstreeks naar het CBR worden verzonden, maar uiteraard kunt u dit ook zelf doen.