HartWaker telecardiologie hartmonitoring

Altijd in contact met je eigen cardioloog, thuis of waar je maar bent

BINNENKORT BESCHIKBAAR!

In plaats van in de wachtkamer zit u met deze app binnenkort gewoon in uw woonkamer en staat u toch in contact met de cardioloog van HartKliniek. De HartWaker is een handig hulpmiddel om ziekenhuisopnames en verergering van klachten in een vroeg stadium te voorkomen.

Wat is HartWaker?

HartWaker is een hartmonitoring-dienst via een app voor hartpatiënten. Door middel van een online monitoring hebben patiënten zorg altijd dichtbij en zijn zij altijd met ons in contact. Onze cardiologen monitoren gedurende 24 uur en zeven dagen per week patiënten thuis op basis van metingen die patiënten zelf doen en thuis ingevulde vragenlijsten. Met HartWaker kunnen hartklachten vroegtijdig worden opgespoord waardoor  verergering kan worden voorkomen. En minstens zo belangrijk is dat patiënten een gerust gevoel hebben dat er iemand is die hun situatie kent en een oogje in het zeil houdt. Dat betekent meer vrijheid en meer regie over het eigen leven en makkelijk toegang tot de eigen medische gegevens.

Hoe werkt de HartWaker?

De HartWaker werkt via de smartphone of via de website. Patiënten die deelnemen krijgen van ons speciale meetapparatuur in bruikleen. Deze meetapparatuur kan draadloos aan de mobiele telefoon van de patiënt worden gekoppeld waarna alle metingen zoals bloeddruk, gewicht en ritmestroken automatisch naar ons worden verzonden. Daarnaast kan de HartWaker ook via de website (internet) worden gebruikt. In dat geval vullen patiënten handmatig hun meetgegevens in en sturen deze daarna naar HartKliniek.

  • Periodiek vraagt de HartWaker u om nieuwe meetwaarden in te sturen en vragen te beantwoorden.
  • Als dat nodig is, kunt u meteen videocontact hebben met een hartverpleegkundige die samenwerkt met de cardioloog van HartKliniek.
  • U kunt online overal ter wereld uw eigen HartKliniek-zorgdossier inzien.

Altijd 'in-contact' staan

Is er iets aan de hand of voelt de patiënt zich onzeker, dan wordt HartKliniek gewaarschuwd en is er mogelijkheid tot videocontact door middel van beeldbellen. Afhankelijk van de situatie kan er dan bijvoorbeeld worden besloten om uw medicatie bij te stellen. In het geval dat er nader onderzoek nodig is, kan de patiënt direct terecht bij een van de lokale hartklinieken.

Wat zijn de voordelen van HartWaker?

De HartWaker zorgt er voor dat u waar ook ter wereld uw altijd (24 uur per dag gedurende zeven dagen per week) in contact staat met de cardioloog van HartKliniek. U wordt op afstand in de gaten gehouden zodat u én wij weten dat alles goed gaat. En bent u zelf onzeker of twijfelt u, dan kunt u via de HartWaker direct contact leggen met een verpleegkundige of arts die toegang tot uw dossier heeft. Zij kunnen dan met u bepalen wat het beste is om te doen. Patiënten met hartfalen, hartritmestoornissen of cardiovasculaire problemen verkeren continu in onzekerheid over het functioneren van hun hart. Regelmatig leidt dit tot spoedbezoeken aan de arts of in het slechtste geval de spoedeisende hulp. Door patiënten goed op afstand in de gaten te houden door hun hart te monitoren, zijn onnodige ziekenhuisopnames te voorkomen.

Wie komt in aanmerking voor de HartWaker?

De HartWaker-app is momenteel nog in ontwikkeling. Zodra de app beschikbaar is, starten wij de dienst voor onze patiënten met hoge bloeddruk (hypertensie), hartfalen en ritmestoornissen. Als u al patiënt bij ons bent, kunt u alvast de mogelijkheden bespreken met uw cardioloog tijdens uw eerstvolgende bezoek aan onze kliniek. Indien u nog geen patiënt bij ons bent, maar toch de mogelijkheden voor uzelf wilt bespreken, dan adviseren wij u om eerst een huisartsverwijzing naar HartKliniek te vragen. Onze cardioloog kan dan samen met u beslissen of de app straks ook voor u in uw situatie handig is.