Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Marc Bouter

Specialist sinds:

2017

Bij HartKliniek sinds:

2020

Aandachtsgebieden:

Algemene cardiologie, cardiale beeldvorming, hartfalen en sportcardiologie.

Ik ben Marc Bouter en heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na het behalen van het arts-examen in 2000 heb ik enkele jaren klinische ervaring opgedaan als arts-assistent op de SEH en IC. Vervolgens heb ik 7 jaar in de geneesmiddelenindustrie gewerkt. Dit bedrijf ontwikkelde innovatieve cardiovasculaire geneesmiddelen. In deze periode heb ik de liefde voor het specialisme cardiologie ontdekt. De opleiding tot cardioloog heb ik in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam volbracht. In 2017 ben ik als algemeen cardioloog in het Maasstad Ziekenhuis gaan werken. Gedurende twee jaar heb ik veel ervaring en kennis opgedaan van beeldvormende technieken zoals CT en MRI. Ik heb Europees gecertificeerd voor echocardiografie en slokdarmechocardiografie. In 2019 en 2020 ben ik werkzaam geweest als chef de clinique cardiologie in het Diakonessenhuis in Utrecht.

Ik ben een algemeen cardioloog met een holistische blik. Ik geloof in de effectiviteit van kleinschaligere zorg van hoge kwaliteit dichtbij de patiënt. Hierdoor is er meer tijd en aandacht. Het hoogste doel is een tevreden patient. Hartkliniek biedt deze omgeving.

Opleiding:

Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht, Cardiologie aan het Erasmus Universitair Medisch Centrum

Werkervaring:

2 jaar als cardioloog in Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam (2017-2019) en 1 jaar als Chef de Clinique cardiologie in Diakonessenhuis in Utrecht. (2019-2020). Daarvoor meer dan 10 jaar ervaring als arts-assistent: 2 jaar arts assistent acute geneeskunde (SEH en IC), 3 jaar arts assistent interne geneeskunde, 5 jaar arts assistent cardiologie

Talen:

Nederlands, Engels

Andere werkzaamheden/nevenfuncties:

Cardioloog bij Vita Sana B.V. Eigenaar Cardio Screen B.V. (Consultancy werkzaamheden voor nascholingen over cardiologie voor de eerste lijn) 


Curriculum Vitae Marc Bouter   -   Waardeer Marc Bouter op Zorgkaart Nederland

BIG-registratie: 59052834801

’Spacer’