Preventieve onderzoeken

De HealthCheck is een medisch-specialistisch preventief onderzoek uitgevoerd door de cardiologen van HartKliniek dat u buiten de reguliere zorg om, dus zonder verwijzing kunt aanvragen. Het geeft inzicht in de aanwezigheid van hart- en vaatziekten en de kans daarop.

HealthCheck: krijg inzicht in het functioneren van uw hart

U kunt zich naar wens preventief laten onderzoeken op de structuur van het hart, de hartspier/pompfunctie, de werking van de hartkleppen en de functie van de kransslagaderen.

Kies de cardio screening die bij u past

Afhankelijk van het HealthCheck pakket dat u kiest vindt er een screening op afwijkingen van uw hart en bloedvaten plaats. Voordat de door u gekozen testen worden uitgevoerd heeft u een gesprek met de cardioloog. Hierin kunt u al uw onzekerheden en angsten benoemen, zodat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke situatie.

Let op: Een HealthCheck is niet verstandig als u hartklachten heeft. Ga bij hartklachten naar uw huisarts.

Losse medische onderzoeken

U kunt ervoor kiezen om bij HartKliniek alleen een medisch onderzoek te laten uitvoeren. U heeft dan echter géén consult bij de cardioloog en u ontvangt uitsluitend de uitslag van uw onderzoek schriftelijk. Aan de uitslag is ook geen medisch advies verbonden. De volgende medische onderzoeken bieden wij aan:

Belangrijk om te weten

Een gezondheidstest is niet altijd nodig

Bespreek, als u een check-up overweegt, dit vooraf met uw huisarts. Uw huisarts is op de hoogte van uw voorgeschiedenis, medicijnengebruik en familiare belasting. Hierdoor kan hij/zij een betere inschatting maken over de waarde van een check-up. Als u wel eens last van uw hart heeft of van ritmestoornissen neem dan eerst contact op met uw huisarts.

Uw huisarts kan ook eerstelijnsdiagnostiek aanvragen. Aanvullend hartfunctie-onderzoek geeft uw huisarts een duidelijk beeld van de conditie van uw hart, zodat behandeling van de klachten hierop zo goed mogelijk kan aansluiten.

Preventieve onderzoeken betaalt u zelf

phone