Uw eerste bezoek aan HartKliniek

Binnenkort heeft u een afspraak bij HartKliniek. Wij kunnen ons voorstellen dat dit enige spanning met zich mee brengt, daarom vertellen wij u graag meer over hoe uw eerste bezoek aan HartKliniek er uit ziet.

Komt u als nieuwe patiënt?

Van uw huisarts of specialist heeft u een verwijsbrief gekregen voor HartKliniek. Via ons medisch secretariaat heeft u een afspraak gemaakt en een bevestiging van uw afspraak ontvangen.

Wat neemt u mee?

Het is belangrijk dat u de volgende documenten meeneemt naar uw eerste afspraak:

Uw aankomst bij de kliniek

Meld u op de afgesproken dag en tijdstip bij de HartKliniek vestiging die vermeld staat in uw afspraakbevestiging.

Bij aankomst in de kliniek meldt u zich bij de balie. Onze doktersassistentes verwelkomen u en vragen u om een aantal formulieren in te vullen die betrekking hebben tot het verlenen van toestemming. Nadat u zich heeft gemeld bij de balie neemt u plaats in de wachtruimte. U wordt opgehaald door de doktersassistente.

Uw onderzoeken en consult

De doktersassistente doet een bloeddrukmeting en maakt een ECG (hartfilmpje). Ook wordt er gevraagd naar uw lengte en gewicht. Daarna worden de onderzoeken verricht die de cardioloog passend vindt bij de klachten die u heeft. De onderzoeken worden uitgevoerd door de cardioloog of door een hartfunctielaborant in aanwezigheid van de cardioloog.

Na de onderzoeken vindt het consult plaats waar de situatie met u wordt besproken en het beleid wordt opgesteld en met u wordt besproken. Na uw consult komt u terug bij de balie om een vervolgafspraak in te plannen of een medicatierecept af te halen.

Iedere situatie is uniek en kan altijd iets anders lopen dan hier beschreven.

Mocht u vragen hebben over uw aankomende bezoek, dan kunt u contact met ons opnemen via 088 – 500 2000.

Komt u voor eerstelijns diagnostiek?

Uw huisarts heeft een onderzoek voor uw aangevraagd. Via ons medisch secretariaat heeft u een afspraak gemaakt en een bevestiging van uw afspraak ontvangen.

Uw aankomst bij de kliniek

Meld u op de afgesproken dag en tijdstip bij de HartKliniek vestiging die vermeld staat in uw afspraakbevestiging.

Bij aankomst in de kliniek meldt u zich bij de balie. Onze doktersassistentes verwelkomen u en vragen u om, afhankelijk van uw zorgverzekeraar, een volmacht te tekenen. Met deze volmacht geeft u toestemming dat HartKliniek uw zorgkosten mag declareren bij uw zorgverzekeraar.

Nadat u zich heeft gemeld bij de balie neemt u plaats in de wachtruimte. U wordt opgehaald door de doktersassistente.

Uw onderzoeken en consult

Wij verrichten het onderzoek op verzoek van uw huisarts. Wij voeren alleen het onderzoek uit. De uitslag wordt niet met u besproken, maar deze wordt binnen 48 uur naar uw huisarts gestuurd. U ontvangt de uitslag via uw huisarts.

phone