CBR medisch specialist cardioloog: Rijbewijskeuring groot rijbewijs. Categorie C (CE, vrachtwagen) en D (DE, autobus)

Inloopspreekuur voor CBR-rijbewijskeuring cardioloog: Bel vandaag en kom vandaag!

Moet u voor het rijbewijs door een cardioloog worden gekeurd? Het CBR heeft HartKliniek aangewezen om deze keuringen te doen. Bij de cardioloog van HartKliniek kan iedere weggebruiker terecht, ook chauffeurs voor het ‘groot rijbewijs’ categorie C (CE, vrachtwagen) en/of D (DE, autobus). Wij hanteren voor een standaard CBR-keuring de landelijke basisprijzen ('de vanaf tarieven') en zijn de allersnelste van Nederland (u kunt op doordeweekse dagen direct binnen lopen. Bel wel eerst even om met ons af te spreken in welke vestiging wij u gaan ontmoeten !).

CBR gecertificeerd cardioloog HartKliniek in Amsterdam, Almere, Lelystad en Zandvoort

HartKliniek is gecertificeerd voor alle cardiologische medisch-specialistische rijbewijskeuringen en werkt samen met het CBR.

Waar bestaat de rijbewijskeuring uit bij HartKlinek?

De standaard CBR-rijbewijskeuring bestaat uit een gesprek met de cardioloog, een bloeddrukmeting en een ECG (hartfilmpje).

Bij HartKliniek betaalt u het goedkoopste standaardtarief voor uw rijbewijskeuring

Bij HartKliniek betaalt u nooit meer dan de landelijke basiskosten (basistarief) voor een CBR rijbewijskeuring. De kosten van de keuring moet u wel zelf betalen. De keuring wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Dat is wettelijk zo geregeld op grond van artikel 101 van het Reglement Rijbewijzen. De NZA heeft het basistarief vastgesteld en, let op, voor een rijbewijskeuring is altijd 21% BTW verschuldigd. Duurt een standaardkeuring langer dan normaal of moeten er aanvullende onderzoeken worden gedaan, dan worden er, naast de basiskosten, extra kosten gerekend. In een enkel geval is het namelijk nodig om bijvoorbeeld aanvullend een inspanningstest te doen en/of een echo van het hart te maken. De extra kosten hiervan dient u ook zelf te betalen. 

Tarieven CBR-rijbewijskeuring in HartKliniek

 

Basistarief CBR-rijbewijskeuring cardioloog: € 99,15 (inclusief 21% BTW)

Dit is het totaalbedrag dat u aan ons moet betalen. Meestal blijft het bij deze kosten en betaalt u niets meer.

Notitie voor onze administratie: Cliënt rekent aan de balie in totaal 99.15 af.  (Exclusief BTW is dit € 81,94   /   Het BTW-deel bedraagt: 17,21)  

 

Indien de CBR-rijbewijskeuring langer dan 15 minuten duurt: € 148,71 (inclusief 21% BTW)

In dit geval heeft onze cardioloog meer tijd nodig gehad voor uw keuring. U moet ons dan € 49.56 extra betalen.

Notitie voor onze administratie: Cliënt rekent aan de balie in totaal 148,71 af.  (Exclusief BTW is dit € 122,90  /   Het BTW-deel bedraagt: 25,81)  

 

CBR keuring met extra medische onderzoeken (alleen indien nodig en pas ná uw voorafgaande toestemming):

Met Inspanningstest (fietstest): € 330,00 (inclusief 21% BTW)

De extra kosten voor dit onderzoek zijn € 181,29 (inclusief 21% BTW)

Notitie voor onze administratie: Cliënt rekent aan de balie in totaal 330,00 af.  (Exclusief BTW is dit € 272,73   /   Het BTW-deel bedraagt: 57,27)  

Met Echo van het hart: € 300,00 (inclusief 21% BTW)

De extra kosten voor dit onderzoek zijn € 151,29 (inclusief 21% BTW)

Notitie voor onze administratie: Cliënt rekent aan de balie in totaal 300,00 af.  (Exclusief BTW is dit € 247,93   /   Het BTW-deel bedraagt: 52,07)  

Met Inspanningstest én Echo: € 400,00 (inclusief 21% BTW)

De extra kosten voor deze twee onderzoeken samen zijn € 251,29 (inclusief 21% BTW)

Notitie voor onze administratie: Cliënt rekent aan de balie in totaal 400,00 af.  (Exclusief BTW is dit € 330,58   /   Het BTW-deel bedraagt: 69,42)  

 

U dient aan onze balie cash of per pin onze rekening direct te betalen.

Uw rijbewijskeuring in HartKliniek, hoe gaat het in zijn werk?

Neem op de dag van uw afspraak alle CBR-papieren die u thuis heeft ontvangen mee als u naar HartKliniek gaat.

Neem ook al uw 'eerdere' medische gegevens mee (oude medische brieven bijvoorbeeld) en ook uw medicijnen (neem de doosjes mee) als u die gebruikt.

Bij de keuring wordt gelet op uw actuele lichamelijke conditie, uw medische voorgeschiedenis (is er sprake van een hartaandoening, bent u aan het hart geopereerd en hoe gaat het nu met u) en de prognose (is er kans op verergering van uw klachten, is er kans op complicaties). Per aandoening gelden bepaalde eisen ten aanzien van de rijbewijskeuring. De cardioloog kan u hier meer over vertellen tijdens de keuring. De cardioloog stelt u een aantal vragen. Tevens wordt er bij u een hartfilmpje (ECG) gemaakt en wordt uw bloeddruk gemeten (beperkt lichamelijk onderzoek). Aansluitend ontvangt u direct de uitslag en het door de cardioloog ingevulde CBR-formulier. Dit formulier moet u zelf naar het CBR terugsturen. Een kopie van het CBR-formulier wordt door ons bewaard.