Cardiale screening sporters

Bij HartKliniek is er ook aandacht voor cardiologie gericht op preventieve screening van top- en recreatieve sporters.

Cardiale screening voor topsporters

Aan de hand van een screeningsprogramma kunnen professionele sporters worden onderzocht en gescreend op cardiale aandoeningen met in het bijzonder het risico op plotse hartdood.

Waarom een cardiale screening?

Een plotse hartdood is zeldzaam, maar toch de belangrijkste medische doodsoorzaak onder jonge atleten. HartKliniek probeert sporters die een verhoogde kans hebben op een hartstilstand vroegtijdig op te sporen. Is er sprake van een sporter met een hartafwijking, dan zal de cardioloog van Hartkliniek de sporter verwijzen naar een sportcardioloog.

De cardiale screening bestaat uit:

De cardiale screenings voor profvoetballers worden uitgevoerd volgens de medische richtlijnen van de UEFA.

Screening in de regio

HartKliniek heeft meerdere vestigingen in het land, waardoor sporters niet ver hoeven te reizen en terecht kunnen bij een kliniek in de buurt. Indien gewenst en in overleg kan het onderzoek ook op locatie, zoals bij de club, worden verricht.

Cardiale screening voor (recreatieve) sporters

Het kan zijn dat sporters voor het uitoefenen van hun sport een licentie nodig hebben. Om deze licentie aan te vragen of te verlengen is soms een cardiaal onderzoek nodig, zoals een ECG eventueel aangevuld met een inspanningstest bij autocoureurs. Met een HealthCheck kunnen deze onderzoeken worden verricht. De sporter krijgt na de onderzoeken direct de uitslag van de cardioloog en een rapportage.

(Recreatieve) Sporters kunnen ook gebruik maken van een HealthCheck Sport Basic.

Persoonlijk en discreet

Persoonlijke aandacht staat bij HartKliniek voorop. De uitslag van het onderzoek wordt alleen gedeeld met de sporter en, indien er in clubverband wordt gesport, zijn of haar medische staf.

phone