Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Elektrische cardioversie

Een elektrische cardioversie is een behandeling waarbij, onder ‘een roesje’, een elektrische schok aan het hart wordt gegeven. Het hart wordt hiermee ‘gereset’ om het normale hartritme te herstellen.

Wanneer krijgt iemand een elektrische cardioversie?

Bij een hartritmestoornis is de hartslag onregelmatig en/of te snel waardoor het hart minder goed functioneert. Een veelvoorkomende hartritmestoornis is boezemfibrilleren. Deze aandoening kan meestal worden behandeld met medicijnen. In sommige gevallen is dit echter niet afdoende en kan een elektrische cardioversie oplossing bieden.

Patiënten met boezemfibrilleren hebben vaak vervelende klachten zoals een verminderde conditie en hartkloppingen. Door een elektrische cardioversie wordt het hartritme herstelt en kunnen de klachten worden verholpen.

Het verloop van de behandeling

Tijdens de behandeling wordt u onder lichte narcose (algemene sedatie) gebracht, zodat u geen last heeft van de ingreep. Met één of meerdere stroomstoten wordt het onregelmatig hartritme hersteld. Het behandelteam bestaat uit een cardioloog, een anesthesioloog en twee doktersassistenten.

Elektrische cardioversie kan snel bij HartKliniek Lelystad

Indien uw behandeld cardioloog of huisarts een elektrische cardioversie nodig acht, kunt u worden doorverwezen voor deze ingreep. U hoeft voor deze behandeling niet langer naar het ziekenhuis. Op dit moment wordt deze ingreep alleen in HartKliniek Lelystad uitgevoerd. Het is de bedoeling dat deze behandeling op termijn ook verricht gaat worden in andere vestigingen van HartKliniek verspreid over geheel Nederland.

’Spacer’