arrow_left Alle nieuwsitems

HartKliniek opent extra poli’s voor planbare urgente cardiologie

Daar waar ziekenhuizen zich steeds meer volop richten op de bestrijding van het coronavirus, is HartKliniek beschikbaar voor poliklinische cardiologie en helpt het daarmee de continuïteit van de zorg van hartpatiënten te waarborgen.


Het coronavirus bedreigt onze gezondheid en specialisten in ziekenhuizen moeten zich steeds meer vrij maken voor spoedgevallen. Veel andere behandelingen en zorgafspraken worden noodgedwongen en zeer begrijpelijk door ziekenhuizen afgezegd om op die manier extra capaciteit voor coronapatiënten vrij te maken. Om er voor te zorgen dat patiënten met niet-acute maar wel urgente hartklachten ook behandeld kunnen worden, heeft HartKliniek extra poli capaciteit geopend en biedt het daarmee een helpende hand richting de ziekenhuizen.

HartKliniek open voor alle hartpatiënten

Mensen met hartklachten die niet-acuut zijn, maar die wel de aandacht behoeven van een cardioloog, kunnen terecht bij HartKliniek. Ook hartpatiënten die tot dusver op de poli-cardiologie van het ziekenhuis werden behandeld zijn welkom. Nieuwe patiënten en mensen die tijdelijk vanuit het ziekenhuis overkomen, hebben daartoe wel een verwijzing nodig van hun huisarts. Menno Baars, cardioloog en bestuursvoorzitter van HartKliniek: “Wij volgen strikt het advies van het RIVM op en passen hier onze werkwijze op aan. Door onze kleinschaligheid, strikte hygiëne en beschermende maatregelen kunnen wij ook poliklinische patiënten van ziekenhuizen bij nieuwe of aanhoudende hartklachten een vertrouwde omgeving bieden. Voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers worden patiënten verspreid ingepland en, mits medisch verantwoord, vinden er zo mogelijk telefonische consulten plaats. Patiënten die nu overstappen vanuit het ziekenhuis kunnen uiteraard altijd weer terug naar hun eigen ziekenhuis zodra de situatie dit weer toelaat.”

Lees hier meer nieuws

HartKliniek bedankt huisartsen op Wereld Huisartsen Dag

Donderdag 19 mei is het Wereld Huisartsen Dag. In Nederland zijn ruim 12.000 huisartsen werkzaam. Zij zijn de basis van onze [...]

ZKN-certificaat HartKliniek verlengd

Naar aanleiding van een externe audit hebben wij vernomen dat ons ZKN-certificaat is verlengd. [...]

Hubert Baars benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Genetisch cardioloog H.F. (Hubert) Baars is op 26 april 2022 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. [...]