arrow_left Alle nieuwsitems

HartKliniek opent 6 maart nieuwe vestiging in Den Haag, Statenkwartier

Uniek samenwerkingsverband met medisch specialisten HagaZiekenhuis

Op maandag 6 maart opent HartKliniek haar tweede vestiging in regio Den Haag, dit keer aan de Johan de Wittlaan 3 in de wijk Statenkwartier. Voor deze kliniek is er een uniek samenwerkingsverband opgestart met de medisch specialisten van het HagaZiekenhuis. De focus ligt op het bieden van toegankelijke, laagdrempelige cardiologiezorg dichtbij de patiënt met aandacht voor de menselijke maat en korte toegangstijden.

dr. Peter Kievit, Medisch directeur HartKliniek over de nieuwe vestiging: “Wij zien een toenemend aantal patiënten in de regio Den Haag. Het openen van een 2e kliniek in deze regio was voor ons dan ook een logisch vervolg. Op deze manier kunnen wij patiënten van snelle toegang tot poliklinische cardiologiezorg blijven voorzien en het regionaal netwerk van cardiologiezorg versterken. Speerpunten van HartKliniek Den Haag, locatie Statenkwartier zijn preventie van hart- en vaatziekten, boezemfibrilleren en het vrouwenhart.”

Korte toegangstijden en een persoonlijke benadering

Patiënten uit de regio kunnen met een verwijsbrief snel gezien worden. Cardiologen dr. Janine Elshout-van Loon en Peter-Hans Tolen houden spreekuur bij HartKliniek Den Haag, locatie Statenkwartier, zij werken ook als cardioloog in het HagaZiekenhuis.

De persoonlijke benadering van HartKliniek blijft gehandhaafd. Bij HartKliniek nemen de cardiologen ruim de tijd voor patiënten en wordt aandacht besteed aan de persoonlijke situatie van de patiënt. De onderzoeken worden direct door de cardioloog beoordeeld of door de cardioloog zelf uitgevoerd. Tijdens vervolgonderzoeken of controles spreekt de patiënt altijd met dezelfde cardioloog.

Naast cardiologie ook aandacht voor interne geneeskunde

Uniek aan deze HartKliniek-locatie is dat er naast cardiologen ook internisten gaan werken in de kliniek. Zij hebben aandacht voor primaire en secundaire cardiovasculaire preventie, dyslipidemie/familiaire hypercholesterolemie, hypertensie, het gebruik van antistolling en inschatten van tromboserisico. De internisten werken zowel in het HagaZiekenhuis als bij HartKliniek.

Snelle diagnostiek

HartKliniek focust zich met name op snelle diagnostiek en laag- en midden complexe cardiologiezorg. Daarbij streeft HartKliniek naar een goede samenwerking met ziekenhuizen in de regio als aanvullend specialistisch onderzoek of interventie nodig geacht wordt. De lijnen zijn kort waardoor patiënten snel gezien kunnen worden door een specialist en voor een eventuele interventie vlot worden doorgestuurd.

Verzekerde zorg

Met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist vergoedt de Nederlandse zorgverzekeraar de kosten voor de patiënt, ongeacht de polis. Mocht er een deel niet vergoed worden door de zorgverzekeraar (eigen bijdrage), dan zal HartKliniek deze kwijtschelden. Net zoals in het ziekenhuis wordt jaarlijks eenmalig het eigen risico verrekend.

Lees hier meer nieuws

We kijken niet alleen naar KPI’s, maar vooral naar wat een patiënt nodig heeft.

Inge Muller, leidinggevende medisch secretariaat vertelt over de menselijke maat en succesvolle triage bij patiëntcontact. [...]

Het HartKliniek hoofdkantoor gaat verhuizen

Na mooie jaren in Almere verhuist het hoofdkantoor per 1 april 2024 naar Naarden. Alle poliklinieken blijven op hun vertrouwde adres. [...]

HartKliniek in top 5 best gewaardeerde klinieken van ZorgkaartNederland

HartKliniek is door ZorgkaartNederland voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de best gewaardeerde klinieken in 2023. [...]

phone