arrow_left Alle nieuwsitems

HartKliniek opent 15 maart nieuwe vestiging in Maastricht

Persoonlijke cardiologische zorg met oog voor het vrouwenhart nu ook in Maastricht

Op maandag 15 maart opent HartKliniek haar eerste kliniek in Limburg in Gezondheidscentrum De Fronten te Maastricht. In dit zelfstandige behandelcentrum vinden poliklinische cardiologische onderzoeken en behandelingen plaats. HartKliniek kenmerkt zich door korte wachttijden, een persoonlijke benadering en speciale aandacht voor het vrouwenhart.


Maurice Pluijmen, cardioloog HartKliniek Maastricht: “Bij HartKliniek Maastricht bieden wij kleinschalige specialistische cardiologiezorg van goede kwaliteit dichtbij de patiënt. Laagdrempelig, met korte wachttijden en in goede samenspraak met de huisarts. Wij nemen de tijd voor patiënten, zodat zij de persoonlijke aandacht en uitleg ontvangen die zij nodig hebben. Elke persoonlijke situatie is immers anders.”


Menno Baars, cardioloog en oprichter HartKliniek: “Naast de algemene cardiologie zijn wij gespecialiseerd in het vrouwenhart. Bij vrouwen is de diagnose vaak lastiger vast te stellen, omdat de klassieke symptomen, zoals wij deze bij de man kennen, ontbreken. Het op tijd herkennen en behandelen van vrouwen vraagt om specialistische kennis. Door het uitvoeren van diverse onderzoeken kunnen we bijvoorbeeld goed zien hoe het vrouwenhart en de kransslagaders reageren op stress.”


Patiënten uit de regio kunnen met een verwijsbrief van hun huisarts snel terecht bij HartKliniek Maastricht voor alle hart- en vaatziekten, van eenvoudige hartklachten tot complexe cardiologie. De cardioloog houdt daarbij nauw contact met de huisarts en zal direct na de onderzoeken de uitslag terugkoppelen. Indien een ingreep of operatie nodig blijkt, dan zal de patiënt worden doorverwezen naar een nabijgelegen ziekenhuis naar keuze. De nazorg en alle controles vinden altijd weer plaats in HartKliniek.

Unieke persoonlijke benadering

Bij HartKliniek neemt de cardioloog ruim de tijd voor patiënten en wordt aandacht besteed aan de persoonlijke situatie van de patiënt. De onderzoeken worden direct door de cardioloog beoordeeld of door de cardioloog zelf uitgevoerd. Tijdens vervolg onderzoeken of controles spreekt de patiënt altijd met dezelfde cardioloog.

Verzekerde zorg

Met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist vergoedt de Nederlandse zorgverzekeraar samen met HartKliniek alle kosten voor de patiënt, ongeacht de polis. Een eventuele eigen bijdrage komt te vervallen. Het enige wat wordt verrekend is het eigen risico van de patiënt- voor zover dat al niet is opgemaakt.


HartKliniek Maastricht is gevestigd in Gezondheidscentrum De Fronten aan de Victor de Stuersstraat 15 te Maastricht.

Lees hier meer nieuws

Ilona Veenema nieuwe Operationeel directeur HartKliniek

De directie van HartKliniek is verheugd te kunnen mededelen dat Ilona Veenema met ingang van 1 april 2023 toetreedt tot de directie [...]

HartKliniek opent 6 maart nieuwe vestiging in Den Haag, Statenkwartier

Op maandag 6 maart opent HartKliniek haar tweede vestiging in regio Den Haag, dit keer aan de Johan de Wittlaan 3 in de wijk [...]

HartKliniek in top 10 best gewaardeerde klinieken van Nederland

Met een gemiddelde beoordeling van 9,5 is dit een enorm compliment waar we onze patiënten voor willen bedanken. Daarnaast staan onze [...]

phone