arrow_left Alle nieuwsitems

Nieuw in ons zorgaanbod: Syncope Poli bij HartKliniek Maastricht

Vanaf dinsdag 16 juli start de Syncope Poli in HartKliniek Maastricht. Flauwvallen (in medische terminologie syncope) is een aandoening die relatief vaak voorkomt. In principe kan iedere patiënt met flauwvallen (syncope) terecht voor diagnostiek en zo nodig behandeling (mits er geen acute levensbedreigende symptomen zijn).

Syncope-zorg vormt vaak een uitdaging binnen het huidige gezondheidssysteem. Vaak is er bij patiënten blijvende onduidelijkheid, angst en onzekerheid over de oorzaak en ernst waarmee men niet snel terecht kan bij een reguliere zorginstelling. Vaak heeft flauwvallen een onschuldige oorzaak maar soms ook niet.

Als er bij de basisonderzoeken geen aanwijzingen gevonden worden voor een onderliggende hartkwaal is het belangrijkste onderzoek voor de flauwval-patiënt de zogenaamde TiltTest (ook wel kanteltafeltest genoemd).

Door gespecialiseerde syncope-zorg aan te bieden bij HartKliniek is het mogelijk om patiënten met flauwvallen sneller te zien zodat zij weten wat de oorzaak, het risico en mogelijke behandelmethoden zijn. Dr. Arnaud Aerts is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van syncope (flauwval)-patiënten en draait spreekuur in HartKliniek Maastricht.

Het is vanaf nu mogelijk om een afspraak te maken voor de Syncope Poli. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Lees hier meer nieuws

Je kunt echt verschil maken: de patiëntenraad van HartKliniek

De patiëntenraad van HartKliniek behartigt de belangen van alle HartKliniek patiënten. Maar wat betekent dit in de praktijk? [...]

We kijken niet alleen naar KPI’s, maar vooral naar wat een patiënt nodig heeft.

Inge Muller, leidinggevende medisch secretariaat vertelt over de menselijke maat en succesvolle triage bij patiëntcontact. [...]

Het HartKliniek hoofdkantoor gaat verhuizen

Na mooie jaren in Almere verhuist het hoofdkantoor per 1 april 2024 naar Naarden. Alle poliklinieken blijven op hun vertrouwde adres. [...]

phone