arrow_left Alle cardiologen

Charlotte van Laar

Specialist sinds:

2023

Bij HartKliniek sinds:

2024

Aandachtsgebieden:

echocardiografie, device-therapie en ritmestoornissen.

Introductie:

Charlotte van Laar is opgeleid tot algemeen cardioloog in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Naast haar studie deed zij wetenschappelijk onderzoek naar de chirurgische behandeling van boezemfibrilleren en is zij in 2019 gepromoveerd op dit onderwerp.


Na de afronding van haar opleiding tot cardioloog heeft Charlotte eerst een jaar gewerkt als algemeen cardioloog in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Door werkervaring opgedaan te hebben bij verschillende type ziekenhuizen heeft Charlotte een zeer brede ontwikkeling in haar rugzak. Met in het bijzonder belangstelling voor device-therapie, ritmestoornissen en echocardiografie (Europees gecertificeerd).


De rustige omgeving van HartKliniek met voldoende aandacht voor de patiënt was de doorslag voor Charlotte om de overstap te maken. De directe diagnostiek en uitslagen helpen om een goede en duurzame behandelrelatie op te bouwen. Daarnaast streeft zij ernaar om goed te luisteren, duidelijke uitleg te geven en adviezen te verstrekken om zodoende tot een gezamenlijk besluit te komen zodat de patiënt met vertrouwen naar huis gaat.

Opleiding:

  • St Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

Werkervaring:

  • St Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein
  • OLVG, Amsterdam

Promotie-onderwerp:

'Thoracoscopic ablation for the treatment of atrial fibrillation and concomitant left atrial appendage closure' (2019)

Talen:

  • Nederlands
  • Engels

Nevenfuncties:

  • Lid Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)
  • Lid European Society for Cardiology (ESC)

Werkzaam op deze HartKliniek locaties:

phone