Maak een afspraak: 088 - 500 2000

HartKliniek Dronten

Hartcentrum HartKliniek Dronten SwifterbantHartKliniek Dronten, hartcentrum voor diagnostiek en behandeling voor de gemeente Dronten en omgeving.

Kom als nieuwe patiënt, of stap ook over vanuit het ziekenhuis naar het zelfstandige hartcentrum van gemeente Dronten. HartKliniek Dronten is een topmedisch-specialistisch cardiologiecentrum (poli-cardiologie) waar onderzoek en behandeling meteen plaatsvindt

 

Adres: Penhoren 13, Swifterbant (HartKliniek Dronten is gesitueerd in Huisartsenpraktijk Swifterbant)

Parkeren: Gratis parkeren tegenover het hartcentrum.

Openingstijden: Polikliniek op dinsdagen vanaf 08:30 in de ochtend tot 17:00 's middags.

Samenwerking met huisartsen: Wij werken samen met alle huisartsen in de regio.

Samenwerking met ziekenhuizen: Wij verwijzen voor ziekenhuisopname naar het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk of het Flevoziekemhuis te Almere. Voor hartoperatie, dotter of andere ingrepen verwijzen wij naar het OLVG Amsterdam, ISALA Zwolle of het UMCU (Utrecht), maar uiteraard kunt u kiezen voor ieder ander topziekenhuis. 

Vergoeding: Alle zorg in HartKliniek Dronten wordt vergoed door uw verzekeraar. Net zoals in een ziekenhuis betaalt u geen eigen bijdrage.

Cardioloog:

Menno Baars

Foto HartKliniek Cardioloog Menno Baars

Telefoon: 088 - 500 2000

Voordelen voor u:

  1. U kunt bij ons binnen 2 weken terecht op de poli cardiologie.
  2. Geen arts-assistenten of verpleegkundigen, maar altijd de cardioloog zelf.
  3. Onderzoeken vinden meteen achter elkaar plaats tijdens dezelfde afspraak.
  4. De uitslag (diagnose) en of er een (andere) behandeling volgt, wordt gelijk met u besproken.
  5. Uw huisarts krijgt na afloop direct een brief met alle uitslagen. U ontvangt daarvan een kopie.
  6. Als een vervolg-behandeling (bijvoorbeeld hartkatheterisatie, hartoperatie, cardioversie, dotter, ablatie etc) nodig is, wordt u in het ziekenhuis van uw keuze doorbehandeld. Als het nodig is, kunt u al dezelfde dag terecht in 1 van de ziekenhuizen in de omgeving (ST. Jansdal Harderwijk of MC Zuiderzee te Lelystad). De behandeling in ieder ziekenhuis sluit aan op de onderzoeken van HartKliniek Dronten. Onderzoeken hoeven dus niet opnieuw gedaan te worden.
  7. Onze zorg valt onder de basisverzekering en wordt net zo als in het ziekenhuis vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage.

Wij houden u graag onder onze controle als dat nodig is:

Bij ons bent u er van verzekerd dat u steeds uw eigen (dezelfde) vertrouwde cardioloog terug ziet als u voor een vervolgafspraak komt. U hoeft dus niet opnieuw uw verhaal te doen. Alleen als uw klachten eenvoudig te verhelpen zijn en/of uw huisarts de behandeling verder kan uitvoeren, wordt u terugverwezen naar uw huisarts.

Een afspraak maken is heel eenvoudig: Ga met uw hartklacht naar uw huisarts. Na de verwijzing door uw huisarts kunt u binnen 2 werkdagen bij ons terecht. Omdat de verwijsbrief automatisch bij ons binnenkomt, weten wij dat u bij ons langs gaat komen. U kunt ons vervolgens bellen via 088-5002000 om de afspraak in de agenda te maken.

Met verwijzing:

Met een huisartsverwijsbriefje wordt uw behandeling in ons hartcentrum vergoed en betaalt u, net zoals in het ziekenhuis, niets bij. Wel wordt, zoals altijd, uw eigen risico aangesproken.

Zonder verwijzing:

Heeft u geen huisartsverwijzing? Ook dan bent u welkom om naar ons toe te gaan. De kosten van onderzoek en behandeling zijn in dat geval wel voor uw eigen rekening, maar omgekeerd wordt uw eigen risico dan niet aangesproken.

HartKliniek Dronten is gecertificeerd. Het keurmerk voor zelfstandige klinieken is in 2019 opnieuw toegewezen.