Maak een afspraak: 088 - 500 2000

HartKliniek Groningen

hartkliniek groningen vooraanzicht

medisch-specialistisch centrum met uitstekende service voor alle cardiologiezorg gericht op vrouw én man.

HartKliniek behoort tot 10 best gewaardeerde klinieken van 2020

Op 1 december 2020 heeft Zorgkaart Nederland haar Top2020 bekend gemaakt met daarin de klinieken die het best gewaardeerd werden in 2020. Met grote trots kunnen wij melden dat HartKliniek tot de 10 best gewaardeerde klinieken van 2020 behoort. 

Verwezen naar de cardioloog? Ga naar HartKliniek Groningen: bel 088 - 500 2000

Adres: HartKliniek Groningen is gevestigd op de Schweitzerlaan 6 in Groningen.

Cardiologen:

Sanne Stortenbeeker

hartkliniek cardioloog Sanne Stortenbeeker

Aanspreekpunt Doktersassistentes:

Loes Kruizinga

loes kruizinga

Parkeren: Gratis parkeren op ons eigen terrein. Via de 2e slagboom, aan de voorkant van het pand (op de Schweitzerlaan), bereikt u de parkeerplaatsen. De slagboom gaat automatisch open. Voor het uitrijden krijgt u van Hartkliniek een muntje om de slagboom te openen.

Openbaar vervoer: Station Groningen, 2-5 minuten lopen naar bushalte Hoofdstation, perron W. Qbuzz Bus 10, richting Hoornsemeer via Martini Ziekenhuis, bushalte Schweitzerlaan uitstappen, 4-5 minuten lopen naar Schweitzerlaan 6.

Faciliteiten: HartKliniek Groningen is gelegen op de begane grond. Het gebouw is rolstoelvriendelijk.

Openingstijden: Onze polikliniek-cardiologie is geopend van maandag tot en met donderdag, vanaf 08:30 in de ochtend tot 17:00 's middags.

24/7 bereikbaar: HartKliniek is voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts en in het weekeinde telefonisch bereikbaar. Zo kan er in acute situaties meteen overleg en informatie-overdracht plaatsvinden met de ziekenhuiscardioloog of bijvoorbeeld ambulance-verpleegkundige. 

Een afspraak maken is heel eenvoudig: Ga met uw hartklacht naar uw huisarts. Na de verwijzing door uw huisarts kunt u binnen enkele werkdagen bij ons terecht. Omdat de verwijsbrief automatisch bij ons binnenkomt, weten wij dat u bij ons langs gaat komen. U kunt ons vervolgens bellen via 088-5002000 om de afspraak in de agenda te maken.

Huisartsen in Groningen en de regio: Met een verwijzing van uw huisarts kunt u, als nieuwe patiënt, zeer snel een afspraak bij onze cardioloog krijgen. Bent u hartpatiënt en dient u regelmatig gecontroleerd te worden, dan kunt u met een huisartsverwijzing vanuit het ziekenhuis overstappen naar HartKliniek voor alle nazorg en vervolg-behandeling. Ook voor een second opinion door onze cardioloog bent u in HartKliniek welkom. Na ieder bezoek aan onze kliniek, koppelen wij onze bevindingen terug aan uw huisarts. Zo zorgen wij er voor dat de zorg rondom u goed geregeld is en dat ook uw huisarts goed geïnformeerd is over de gezondheid van uw hart. Als uw klachten eenvoudig te verhelpen zijn en/of uw huisarts de behandeling verder kan uitvoeren, wordt u terugverwezen naar uw huisarts.

Ziekenhuizen in Groningen en de regio: Planbare ziekenhuisopnames, hartoperaties en interventies (bijvoorbeeld dotteren, een stent of ablatie) vinden plaats in ziekenhuizen die daarvoor uitgerust zijn. Hierbij geldt, dat u zelf bepaalt waar u wilt dat wij u naar toe doorverwijzen. Dat kan een ziekenhuis in de regio zijn, maar ook een ander ziekenhuis in Nederland. Ook acute opvang vindt niet plaats in HartKliniek. Hiervoor gaat u naar het meest dichtbij gelegen ziekenhuis dat u kan opvangen. HartKliniek zorgt er voor dat bij spoed uw medische gegevens snel, goed en veilig worden overgedragen. Zodra u het ziekenhuis weer mag verlaten, komt u direct langs in HartKliniek om alles nader te bespreken met uw eigen cardioloog en om gezamenlijk het verdere beleid en nazorg te bepalen.

Wij houden u graag onder onze controle als dat nodig is: Veel cardiologische aandoeningen zijn chronisch en dienen zorgvuldig te worden gecontroleerd op verslechtering, maar ook of de behandeling nog steeds actueel is (volgens de nieuwste richtlijnen). De ontwikkelingen in de cardiologie gaan immers snel; er is steeds meer mogelijk. Bij ons bent u er van verzekerd dat onze cardioloog u behandelt volgens de nieuwste inzichten. U ziet ook steeds uw eigen (dezelfde) vertrouwde cardioloog terug als u voor een vervolgafspraak komt. U hoeft dus niet steeds opnieuw uw verhaal te doen. Dat komt de continuïteit van uw behandeling te goede.

Vergoeding: Onze zorg valt onder de basiszorg. Een behandeling en controle in HartKliniek kost u niets extra ten opzichte van een ziekenhuis. Onze zorg wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar samen met HartKliniek. Net zoals in het ziekenhuis wordt alleen uw eigen risico verrekend (u betaalt derhalve géén eigen bijdrage).

Enkele van onze kenmerken op een rij:

1. Snel. Dezelfde dag of binnen enkele werkdagen op de poli-cardiologie.

2. Persoonlijke benadering met aandacht voor uw specifieke situatie.

3.  Geen arts-assistent of verpleegkundige. Alleen de cardioloog zelf.

4.  Meten is weten. Onderzoek vindt plaats tijdens iedere afspraak.

5.  Open en duidelijk. Alles wordt gelijk in alle rust met u besproken.

6.  Indien dat nodig is, wordt een vervolg (controle) afspraak gemaakt.

7.  Uw huisarts krijgt na ieder bezoek direct een brief met alle uitslagen.

8.  U ontvangt van alle verslagen een kopie of kunt deze inzien na inloggen.

9.  Onze zorg valt onder de basisverzekering.

Met verwijzing: Met een 'verwijsbriefje van uw (huis)arts' heeft u geen eigen bijdrage. Jaarlijks wordt alleen, net zoals in het ziekenhuis, uw eigen risico aangesproken.

Zonder verwijzing: Heeft u geen rechtmatige verwijzing? Ook dan kunt u terecht in HartKliniek. Zonder verwijsbrief zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Locatie op de kaart:

HartKliniek is gevisiteerd door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) en ZKN gecertificeerd. Het keurmerk voor zelfstandige klinieken is in 2020 opnieuw toegewezen.

’Spacer’