arrow_left Alle nieuwsitems

Hubert Baars benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Genetisch cardioloog H.F. (Hubert) Baars is op 26 april 2022 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de Officiers-oorkonde en draaginsigne in verband met zijn grote bijdrage binnen de cardiogenetica, het specialisme dat zich bezighoudt met erfelijke hartziekten.


Baars is de eerste cardioloog in Nederland die in een algemeen ziekenhuis een polikliniek heeft opgezet voor erfelijke hartziekten (2006). Hij heeft meerdere wetenschappelijke publicaties op zijn naam en is hoofd-editor van het bekende leerboek Clinical Cardiogenetics. Daarnaast zet hij zich al jaren in om jonge cardiologen te onderwijzen in de erfelijke hartziekte-leer in binnen- en buitenland.


In 2018 werd hij benoemd tot Fellow of the European Society of Cardiology, een eretitel voor geleverde prestaties op het gebied van de internationale cardiologie. En nu mag hij ook deze hoge Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau is de vierde graad in de orde. Personen die benoemd worden tot Officier hebben met hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis. De onderscheiding wordt verleend aan iemand die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis.


We zijn enorm trots dat Hubert Baars de cardiogenetica zowel binnen- als buiten HartKliniek op de kaart heeft gezet. Hij is nog steeds actief en houdt cardiogenetica-poli in onze vestigingen HartKliniek Den Haag locatie Rijswijk, HartKliniek Almere en sinds kort ook in HartKliniek Oisterwijk.

Lees hier meer nieuws

We kijken niet alleen naar KPI’s, maar vooral naar wat een patiënt nodig heeft.

Inge Muller, leidinggevende medisch secretariaat vertelt over de menselijke maat en succesvolle triage bij patiëntcontact. [...]

Het HartKliniek hoofdkantoor gaat verhuizen

Na mooie jaren in Almere verhuist het hoofdkantoor per 1 april 2024 naar Naarden. Alle poliklinieken blijven op hun vertrouwde adres. [...]

HartKliniek in top 5 best gewaardeerde klinieken van ZorgkaartNederland

HartKliniek is door ZorgkaartNederland voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de best gewaardeerde klinieken in 2023. [...]

phone