arrow_left Alle nieuwsitems

Cardiogenetica poli nu ook bij HartKliniek Oisterwijk & Hoogeveen

Naast de Polikliniek Cardiogenetica in HartKliniek Den Haag, locatie Rijswijk en HartKliniek Almere kunt u sinds deze maand ook terecht bij onze cardiogenetica poli in Oisterwijk en Hoogeveen.


Genetisch cardioloog Bert Baars vertelt over deze nieuwe poli binnen HartKliniek Oisterwijk en Hoogeveen: “De cardiogenetica poli richt zich op de vroege herkenning en behandeling van alle erfelijk bepaalde hartziekten. Daarnaast screenen wij familieleden als plotse hartdood in de familie voorkomt. Het is van belang om mensen met een aanleg voor erfelijke hartziekten op te sporen, te controleren en zo nodig (preventief) te behandelen.”

Opsporen en behandelen van erfelijke hartziekten

Er is bijzondere kennis aanwezig op het gebied van erfelijke hartspierziekten, erfelijk bepaalde hartritmestoornissen en erfelijk bepaalde thoracale aorta (grote lichaamsslagader in de borst) aandoeningen. Ook is er kennis op het gebied van erfelijk bepaalde vetstofwisselingsstoornissen zoals een genetisch bepaald hoog cholesterolgehalte in het bloed. Tenslotte vindt uitgebreid onderzoek plaats naar de oorzaak van plotse hartdood op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) in de familie.


Cardiologen Bert Baars en Sophie van der Veen houden periodiek spreekuur bij HartKliniek Oisterwijk. Genetisch cardioloog Baars was de eerste cardioloog in Nederland die in een algemeen ziekenhuis een polikliniek heeft opgezet voor erfelijke hartziekten. Na een afwezigheid van twee jaar keert Bert Baars terug in zijn geliefde Brabant. Cardioloog Van der Veen is opgeleid in het UMCU, haar opleiding in de cardiogenetica deed zij bij Bert Baars en in het AUMC.


Cardioloog dr. Sinem Kilic houdt in Hoogeveen cardiogenetica spreekuur, onder supervisie van genetisch cardioloog Bert Baars en in samenwerking met de afdeling klinische genetica van het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Heeft u vragen?

U bent van harte welkom bij onze cardiogenetica poli's. Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via 088 – 500 2000. Meer informatie over cardiogenetica leest u hier.

Lees hier meer nieuws

We kijken niet alleen naar KPI’s, maar vooral naar wat een patiënt nodig heeft.

Inge Muller, leidinggevende medisch secretariaat vertelt over de menselijke maat en succesvolle triage bij patiëntcontact. [...]

Het HartKliniek hoofdkantoor gaat verhuizen

Na mooie jaren in Almere verhuist het hoofdkantoor per 1 april 2024 naar Naarden. Alle poliklinieken blijven op hun vertrouwde adres. [...]

HartKliniek in top 5 best gewaardeerde klinieken van ZorgkaartNederland

HartKliniek is door ZorgkaartNederland voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de best gewaardeerde klinieken in 2023. [...]

phone