Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Pers / Publicaties

HartKliniek ontlast ziekenhuizen door steeds meer zelf te doen

Tot voor kort konden patiënten een elektrische cardioversie alleen in het ziekenhuis ondergaan. Door de oplopende wachttijden heeft HartKliniek het initiatief genomen om deze behandeling toe te voegen aan haar zorgbod.HartKliniek behoort tot 10 best gewaardeerde klinieken van 2020

Op 1 december 2020, heeft ZorgkaartNederland haar Top 2020 bekend gemaakt met daarin de klinieken die het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten in 2020. Met grote trots kunnen wij melden dat HartKliniek tot de 10 best gewaardeerde klinieken van 2020 behoort.


Cardiologen roepen op: 'Ondanks Coronacrisis, blijf je melden met hartklachten'

Cardiologen benadrukken nogmaals dat mensen met hartklachten niet thuis moeten afwachten, maar zich moeten blijven melden. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus is het belangrijk dat mensen met hartklachten en hartpatiënten die reeds onder controle staan hier gehoor aan geven.


HartKliniek vernieuwer digitalisering zorg

Door de datamanagement-oplossing van Siemens Healthineers heeft HartKliniek als een van de eerste in Nederland de beschikking over een veilige online IT-infrastructuur.


Almere City FC kiest HartKliniek als partner voor cardiale screening 1e elftal

Vanaf dit seizoen ondergaan de spelers van het eerste elftal van Almere City FC voor de start van ieder voetbalseizoen een hartonderzoek bij HartKliniek. Almere City FC en HartKliniek zijn trots op deze samenwerking en zetten hiermee een nieuwe stap om spelers zo veilig als mogelijk het veld in te sturen.


HartKliniek opent extra poli’s voor planbare urgente cardiologie

Daar waar ziekenhuizen zich steeds meer volop richten op de bestrijding van het coronavirus, is HartKliniek beschikbaar voor poliklinische cardiologie en helpt het daarmee de continuïteit van de zorg van hartpatiënten te waarborgen.

Het coronavirus bedreigt onze gezondheid en specialisten in ziekenhuizen moeten zich steeds meer vrij maken voor spoedgevallen. Veel andere behandelingen en zorgafspraken worden noodgedwongen en zeer begrijpelijk door ziekenhuizen afgezegd om op die manier extra capaciteit voor coronapatiënten vrij te maken. Om er voor te zorgen dat patiënten met niet-acute maar wel urgente hartklachten ook behandeld kunnen worden, heeft HartKliniek extra poli capaciteit geopend en biedt het daarmee een helpende hand richting de ziekenhuizen.


Hartkliniek verliest patiënt niet uit het oog

IMG 9307 450Bijna 5 jaar geleden kreeg cardioloog Menno Baars genoeg van de financiële benadering van de zorg. Hij had uitgerekend dat hij door bezuinigingen op één werkdag  meer dan 40 hartpatiënten de hand had geschud. En dan zijn daar de meegekomen gesprekspartners niet eens bij opgeteld. Patiënten die hij dus onmogelijk genoeg aandacht had kunnen geven. Nu bewijst hij samen met zijn vriend cardioloog Chris Hie in de inmiddels zes vestigingen van zijn HartKliniek dat het ook anders kan.

Lees het hele artikel op http://meerdanvijftig.nl/hartkliniek


Cardioloog of Kunstschilder

Menno Baars ruilde stethoscoop bijna in voor verfkwast

menno baars cardioloog of kunstschilder 400px

Samen op huisbezoek, huisarts én cardioloog. Een ongebruikelijk beeld in de zorg, maar wel ’heel gewoon’ voor een snel groeiende keten van diagnostische centra, HartKliniek Nederland. Aangestuurd door de excentrieke Lelystadse cardioloog Menno Baars, die zijn stethoscoop bijna had ingeruild voor het schildersdoek.

Lees het hele artikel op https://www.telegraaf.nl/nieuws/318608/cardioloog-of-kunstschilder


HartKliniek opent nieuwe vestiging

De HartKliniek opent een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein Randstad in Almere. Het bedrijf is opgericht in 2014 en telt nu zes vestigingen voor hartpatiënten in heel Nederland. Nieuw op de locatie is het CDC, het Cardiologie Dagbehandel Centrum. Hier worden meer complexe behandelingen aangeboden, die voorheen altijd in het ziekenhuis werden gedaan.

Afgezien van hartchirurgie kan de kliniek daardoor nu alle overige zorg bieden aan patiënten. Zoals stress-echocardiologie en ijzertherapie bij hartfalen. In de verschillende hartklinieken worden nu 90 patiënten per dag gezien. Die worden meestal doorverwezen door de huisarts. Het gaat hier om verzekerde zorg. Het is geen privékliniek.

Volgens cardioloog Menno Baars is de zorg in de kliniek even duur als in het ziekenhuis. "Je betaalt niets extra's wat je niet ook in het ziekenhuis zou moeten betalen als je naar de dokter gaat." Voordeel voor de patiënt is volgens Baars dat je bij de kliniek snel terecht kunt. Er zijn korte wachttijden. Het Cardiologie Dagbehandel Centrum gaat volgende week open.

>> Lees het bericht op de website van Omroep Flevoland.


’Spacer’