088 - 500 2000

Pers / Publicaties

HartKliniek opent extra poli’s voor planbare urgente cardiologie

Daar waar ziekenhuizen zich steeds meer volop richten op de bestrijding van het coronavirus, is HartKliniek beschikbaar voor poliklinische cardiologie en helpt het daarmee de continuïteit van de zorg van hartpatiënten te waarborgen.

Het coronavirus bedreigt onze gezondheid en specialisten in ziekenhuizen moeten zich steeds meer vrij maken voor spoedgevallen. Veel andere behandelingen en zorgafspraken worden noodgedwongen en zeer begrijpelijk door ziekenhuizen afgezegd om op die manier extra capaciteit voor coronapatiënten vrij te maken. Om er voor te zorgen dat patiënten met niet-acute maar wel urgente hartklachten ook behandeld kunnen worden, heeft HartKliniek extra poli capaciteit geopend en biedt het daarmee een helpende hand richting de ziekenhuizen.


Hartkliniek verliest patiënt niet uit het oog

IMG 9307 450Bijna 5 jaar geleden kreeg cardioloog Menno Baars genoeg van de financiële benadering van de zorg. Hij had uitgerekend dat hij door bezuinigingen op één werkdag  meer dan 40 hartpatiënten de hand had geschud. En dan zijn daar de meegekomen gesprekspartners niet eens bij opgeteld. Patiënten die hij dus onmogelijk genoeg aandacht had kunnen geven. Nu bewijst hij samen met zijn vriend cardioloog Chris Hie in de inmiddels zes vestigingen van zijn HartKliniek dat het ook anders kan.

Lees het hele artikel op http://meerdanvijftig.nl/hartkliniek


Cardioloog of Kunstschilder

Menno Baars ruilde stethoscoop bijna in voor verfkwast

menno baars cardioloog of kunstschilder 400px

Samen op huisbezoek, huisarts én cardioloog. Een ongebruikelijk beeld in de zorg, maar wel ’heel gewoon’ voor een snel groeiende keten van diagnostische centra, HartKliniek Nederland. Aangestuurd door de excentrieke Lelystadse cardioloog Menno Baars, die zijn stethoscoop bijna had ingeruild voor het schildersdoek.

Lees het hele artikel op https://www.telegraaf.nl/nieuws/318608/cardioloog-of-kunstschilder


HartKliniek opent nieuwe vestiging

De HartKliniek opent een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein Randstad in Almere. Het bedrijf is opgericht in 2014 en telt nu zes vestigingen voor hartpatiënten in heel Nederland. Nieuw op de locatie is het CDC, het Cardiologie Dagbehandel Centrum. Hier worden meer complexe behandelingen aangeboden, die voorheen altijd in het ziekenhuis werden gedaan.

Afgezien van hartchirurgie kan de kliniek daardoor nu alle overige zorg bieden aan patiënten. Zoals stress-echocardiologie en ijzertherapie bij hartfalen. In de verschillende hartklinieken worden nu 90 patiënten per dag gezien. Die worden meestal doorverwezen door de huisarts. Het gaat hier om verzekerde zorg. Het is geen privékliniek.

Volgens cardioloog Menno Baars is de zorg in de kliniek even duur als in het ziekenhuis. "Je betaalt niets extra's wat je niet ook in het ziekenhuis zou moeten betalen als je naar de dokter gaat." Voordeel voor de patiënt is volgens Baars dat je bij de kliniek snel terecht kunt. Er zijn korte wachttijden. Het Cardiologie Dagbehandel Centrum gaat volgende week open.

>> Lees het bericht op de website van Omroep Flevoland.


Cardioloog Menno Baars aan het woord bij NOS Nieuwsuur NPO 2

Bekijk hier de uitzending waarin cardioloog Menno Baars reageert naar aanleiding van het onwel worden van Ajax speler Abdelhak Nouri.Cardioloog Menno Baars over het vrouwenhart.

Artikel van Cardioloog Menno Baars in het magazine "Huisartsenservice". 

>> Lees hier het artikel (PDF)


Is het nog wel veilig in het MC Zuiderzee?

logo lelystad dezeweek


Cardiologen verlaten het MC Zuiderzee ziekenhuis Lelystad (oktober 2015).

Onlangs verlieten weer cardiologen het MC Zuiderzee ziekenhuis. Wat is er toch aan de hand met het ziekenhuis in Lelystad. We vragen het aan dokter Menno Baars van HartKliniek Flevoland.

Menno: “Voor mij staan de patiënt en de kwaliteit altijd op de eerste plaats. Wrang is het daarom dat ik met lede ogen moet zien hoe de cardiologiezorg in het MC Zuiderzee ziekenhuis snel afbreekt. Natuurlijk zijn wij als HartKliniek concurrent van het MC Zuiderzee, maar voor mij staat voorop de veiligheid van alle burgers in de regio en daarbij hoort ook een goed ziekenhuis waar mensen naar toe kunnen gaan als het nodig is en waar wij mee kunnen samenwerken. Afgelopen maanden zijn uit het MC Zuiderzee liefst 2 zeer goede cardiologen vrijwel gelijktijdig vertrokken (Dokter Ansink en van Dijk) en vorige week hebben de 2 andere, ook zeer deskundige cardiologen (De Vaan en Luijten), zich samen langdurig ziek gemeld. Dokters met wie wij goed samen konden werken als een van onze patiënten toch onverhoopt moest worden opgenomen.”

>> Lees hier het hele artikel (PDF)


Uitgangs-ECG: nuttig of niet? De POH (NVvPO)

juninummer (2015) van Tijdschrift De POH, een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO).

POH 152 ECG page 001

POH 152 ECG page 002

 


HartKliniek Flevoland verhuist naar centrum Lelystad!

Vanaf maandag 2 februari kunt u ook terecht op onze nieuwe centrumlocatie tegenover het station op de Middenweg 15 in Lelystad.

HartKliniek Flevoland Lelystad vooraanzicht

In 2014 openden de twee cardiologen Menno Baars en Chris Hie hun eerste zelfstandig cardiologiecentrum HartKliniek Flevoland in Almere. Burgers kunnen er snel terecht (korte wachttijden) en worden persoonlijk onthaald in huiselijke en warme sfeer. En niet onbelangrijk; de kosten zijn altijd gedekt door Achmea, Menzis, VGZ, CZ en DSW zorgverzekeraars. Hartkliniek Flevoland voldoet hiermee aan de groeiende vraag naar praktische en laagdrempelige cardiologie zorg, dicht bij huis en in samenwerking met de huisarts. En alle noodzakelijke onderzoeken worden meteen uitgevoerd en u krijgt direct uw uitslag. De nieuwe locatie op de Middenweg in Lelystad ligt op loopafstand van openbaar vervoer en parkeergarage.