Het ontstaan

HartKliniek is een landelijke organisatie van zelfstandige behandelcentra voor hart- en vaatziekten. De kliniek kenmerkt zich door haar persoonlijke en holistische aanpak.

Het ontstaan van HartKliniek

HartKliniek is in 2014 opgericht door Menno Baars en Chris Hie. Beiden hebben meer dan 15 jaar gewerkt als cardioloog in topklinische en algemene ziekenhuizen. Zij stelden zich ten doel om de zorg meer terug te brengen naar de menselijke maat. Dat kon volgens hen maar op één manier: door veel aandacht te schenken aan de patiënt en weer echt "ouderwets" te gaan dokteren, maar dan wel op het hoogste niveau én naar de nieuwste inzichten. Uit deze gedachte is HartKliniek ontstaan.

Het leveren van optimale cardiologiezorg met aandacht voor het individu staat bij HartKliniek dan ook centraal. In onze kleinschalige cardiologiecentra proberen wij onze zorgverlening altijd volgens de menselijke maat te doen.

De juiste zorg op de juiste plek

Goede zorg kan alleen als dokters goed onderling en om de patiënt heen zijn georganiseerd. Wij luisteren naar de huisarts, maken gebruik van zijn/haar kennis en ervaring en wij bieden omgekeerd specialistische versterking.

Ons doel is om de cardiologiezorg dichtbij de patiënt te brengen, zodat steeds minder patiënten de weg naar het ziekenhuis hoeven af te leggen. Onze cardiologen brengen de zorg dichterbij de patiënt én houden tegelijk de lijn met ziekenhuizen vast, maar dan alleen nog voor acute cardiologie of als patiënten een zeer gespecialiseerde ingreep nodig hebben. Dat betekent: 'Naar de huisarts als het kan, naar HartKliniek als het nodig is en alleen nog bij spoed of een opname naar het ziekenhuis'.

phone