Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Cliëntportaal

logo wellbee MC gradient posMet ingang van 20 juli 2020 neemt HartKliniek haar nieuwe cliëntportaal in gebruik. De naam van dit portaal is "Wellbee". Het is eigenlijk uw eigen persoonlijke website bij HartKliniek. Op deze veilige website kunt u delen van uw medische gegevens en documenten lezen, maar u kunt hier ook uw afspraken zien. Hierdoor blijft u altijd op de hoogte van uw eigen medische gegevens. In het begin zult u vooral informatie kunnen lezen. Later kunt u ook zelf informatie toevoegen.

Hoe kunt u het portaal gebruiken?

U kunt wellbee gebruiken op elke computer, tablet of smartphone. Een internetverbinding en een browser zijn voldoende, u hoeft niets te installeren om wellbee te gebruiken.

Uw informatie is veilig

Het wellbee cliëntportaal voldoet aan alle actuele veiligheidseisen en privacywetgeving. Alleen u en uw behandelaar kunnen de gegevens in uw cliëntportaal bekijken. Anderen hebben geen toegang tot uw gegevens.

Hoe krijgt u toegang? 

Alle huidige en nieuwe patiënten die m.i.v. 20 juli 2020 telefonisch een afspraak maken, worden geattendeerd op het cliëntenportaal. Zij krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden bij het portaal, en krijgen - na controle van email adres en mobiele nummer - een activatielink toegestuurd per mail. 

Bent u al patiënt, heeft u al een afspraak staan en wilt u alvast eerder een account ? Dan kunt u bellen met 088 - 500 2000 voor het aanvragen van een aanmeldlink.

Heeft u al een account?

U kunt inloggen via de onderstaande button.

» Inloggen in het Cliëntenportaal

Waar vindt u meer informatie?

Vragen over het cliëntportaal, in- en uitloggen en veiligheid & privacy worden behandeld op de help-pagina van Wellbee.

» Naar de help-pagina van Wellbee


Almere, 17 juli 2020.
Deze pagina wordt voortdurend bijgehouden en uitgebreid.