Behandeling hoge bloeddruk in Almere

Een hoge bloeddruk is één van de bekende indicatoren op verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Ongeveer een op de vier Nederlanders heeft er last van.

Wanneer spreken we van een hoge bloeddruk?

Een perfecte bloeddrukmeting zit op 120mmHg bovendruk en 80mmHg onderdruk. Er is sprake van hoge bloeddruk als de bovendruk hoger is dan 140 en onderdruk hoger is dan 90mmHg.

Oorzaken en klachten bij verhoogde bloeddruk

Hoge bloeddruk kan komen door beïnvloedbare leefstijlfactoren of door niet beïnvloedbare risicofactoren. Zo zijn roken, overgewicht en het type dieet in de meeste gevallen oorzaken van te hoge bloeddruk. In andere gevallen kan er sprake zijn van medische oorzaak. Hierbij kunt u denken aan slaapapneu of het gebruik van bepaalde medicijnen.

Over het algemeen ervaart men geen klachten bij te hoge bloeddruk. Soms kan dit zich uiten in hoofdpijn, duizeligheid of hartkloppingen.

Behandeling hoge bloeddruk

Als eerst wordt er altijd gekeken naar de beïnvloedbare leefstijlfactoren waarmee we de bloeddruk kunnen verlagen. Dit kan betekenen:

Indien de aanpassingen te weinig effect hebben, wordt er gekeken naar medicatie om de bloeddruk te verlagen. De meest gebruikte bloeddrukverlagers zijn:

Over HartKliniek Almere

Cardiologen Almere

phone