088 - 500 2000

Soepel samenwerken

Op basis van gelijkheid en in onderling vertrouwen werken wij graag met u professioneel samen. Dichtbij onze gezamenlijke patiënten en met kleinschaligheid als kracht. Niet-complexe cardiologie kan immers uitstekend worden opgevangen bij u met onze back-up. De gang naar het ziekenhuis hoeft dan alleen nog maar bij spoed en voor opnames/interventies ingezet te worden. Samen kunnen wij versnippering en onnodige zorg (niet zinvol onderzoek, dubbelingen etc) voorkomen en tegelijkertijd excellente en patiëntvriendelijke zorg 'next-door' verlenen: Bij u als het kan, naar ons als het moet.

De cardiologiecentra van HartKliniek vindt u in heel Nederland

HartKliniek is een snel groeiende organisatie van zelfstandige behandelklinieken, gespecialiseerd in alle cardiologiezorg (zowel laag complexe als complexe cardiologie) met veel aandacht voor service, logistiek ('one-stop-zorg') en efficiëntie. De wachttijd in HartKliniek bedraagt nooit meer dan 1 dag en u krijgt direct na ieder consult terugkoppeling via zorgmail of per gewone post. Onze cardioloog begeleidt uw patiënt persoonlijk gedurende het gehele verblijf in HartKliniek. Dat betekent dat de cardioloog uw patiënt zelf onthaalt, zelf de anamnese doet, zelf de noodzakelijke onderzoeken verricht en gelijk daarna zelf de uitslag geeft aan uw patiënt. HartKliniek is derhalve geen 'zorgstraatje' waar de cardioloog pas aan het einde van het gehele zorgtraject voor het eerst de patiënt ziet om alleen de uitslag te bespreken. Dat is onze persoonlijke kracht en alleen op die manier, zo denken wij, kan een dokter weer 'echt dokteren'. HartKliniek wordt bovendien volledig vergoed door zorgverzekeraars.

HartKlinieken vindt u verspreid door Nederland. Zijn wij nog niet bij u in de buurt gevestigd? Neem dan contact met ons op: Ook in uw regio willen wij graag een vestiging starten!

Samenwerken betekent niet alleen goed overleggen maar ook 'samen doen'

 

Wij maken graag kraakheldere afspraken met u over wie nu wat doet en wanneer. Duidelijke protocollen met name voor de behandeling en begeleiding van chronische cardiologiezorg en voor de eerste toegang. U kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen eerstelijnsdiagnostiek, zoals ECG, HOLTER / Event(memo) registratie, 24uurs bloeddrukmeting, ECHO hart of inspannings-ecg (fietstest) te laten doen in HartKliniek. Wij hebben een 'open access', dat wil zeggen vrije toegang voor alle cardiale diagnostiek. Zo kunnen nieuwe doorverwijzingen (consulten) naar een cardioloog bespaard worden. Standaard jaarcontroles worden bij HartKliniek niet afgesproken als de controle ook bij u kan plaatsvinden. Onze cardiologen zijn laagdrempelig en stemmen hun zorg af op uw zorg. Dat betekent zoveel als mogelijk gezamenlijke besluitvorming en gedeelde uitvoering, ook buiten de spreekkamer. Zo gaan wij, op uw verzoek, ook met u mee op huisvisite.

Onze andere benadering naar uw patiënt

Wij werken niet met verpleegkundigen of arts-assistenten. HartKliniek staat voor menselijke maat en persoonlijke aandacht en als dat inhoudt dat uw patiënt een uur de tijd nodig heeft alleen al om zijn verhaal te vertellen aan onze cardioloog, dan geven wij wie tijd. Wij focussen ons niet op steeds meer efficiëntie om de kosten te drukken. Wij geloven dat het welbevinden van de patiënt de enige maatstaf is voor echt goede zorgverlening. Wij richten ons daarom alleen op waar zorg voor bedoeld is, namelijk dat het beter gaat met de mensen die het ontvangen. Ook zit er een strategische verschil tussen ons en andere zelfstandige medische centra. Veel andere klinieken schuiven steeds meer op naar het ziekenhuis, gaan zelfs fuseren. Wij verschuiven juist steeds meer naar de eerste lijn. Wij willen de cardioloog 'next-door' zijn. Bij ons is de patiënt geen nummer en bij ons is ook de cardioloog geen middel. Lees meer onder  >> wat bieden wij onze patiënten.

Laagdrempelig en zonder wachttijd (uw patiënt kan zeer snel terecht, ook tussendoor)

De verwijzing naar een vestiging van keuze van HartKliniek is heel gemakkelijk en kan per gewone verwijsbrief met de patiënt mee, via Zorgdomein of via de telefoon. Onze wachttijd is nooit langer dan 24uur. Er wordt direct, na binnenkomst van uw verwijzing, door onze doktersassistente contact met uw patiënt gezocht om de afspraak te maken. Uw patiënt mag ons ook zelf bellen uiteraard.  

Na ieder consult en/of onderzoek krijgt u terugkoppeling

Uiteraard ontvangt u direct na ieder consult (dezelfde dag) digitaal ons medische verslaglegging met daarin onze bevindingen, behandeling en mogelijke adviezen. Bent u niet aangesloten op edifact/ zorgmail, dan sturen wij u het medische rapport per gewone post in een gesloten envelop.

Uw ECG beoordelen wij gratis binnen 10 minuten via uw mobiele telefoon

Snelle en veilge ECG-beoordeling via whats-app of siilo: Meld u aan voor onze beoordeel service: 088-500 2000.