Raad van bestuur

De raad van bestuur is eindverantwoordelijk voor het algehele beleid van HartKliniek. Samen met alle medewerkers zorgen zij dat iedereen de best mogelijke zorg binnen HartKliniek krijgt. Onze raad van bestuur bestaat uit drie personen.

Menno Baars is sinds 2014 voorzitter raad van bestuur en Algemeen directeur van HartKliniek. Hij is één van de oprichters van HartKliniek en een pionier op het gebied van het vrouwenhart. Als cardioloog heeft hij meer dan 15 jaar ervaring in topklinische en algemene ziekenhuizen. Herhaaldelijk heeft hij de hoogste waardering als cardioloog op Zorgkaart Nederland mogen ontvangen.

Baars is opgeleid tot algemeen cardioloog in het St Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en aan Harvard University (USA).

Functie

  • Algemeen directeur HartKliniek
  • Cardioloog

Nevenfunctie

  • Kunstschilder

Willem Baars is vanaf 2014 lid raad van bestuur en sinds 2023 Commercieel directeur van HartKliniek. In zijn functie focust hij zich op onder andere verdere groei en new business projecten. Een optimale samenwerking met de diverse stakeholders is daarbij essentieel.

Baars heeft jarenlange ervaring in het aansturen van bedrijven en weet als geen ander talent bij medewerkers te ontdekken, te stimuleren en hen verder te ontwikkelen. Voor zijn functie als Commercieel directeur heeft hij bij HartKliniek functies bekleed als marketingmanager en was hij zes jaar lang Operationeel directeur. Voordat hij samen met Menno Baars en Chris Hie HartKliniek oprichtte is hij diverse jaren in de communicatiebranche actief geweest.

Functie

  • Commercieel directeur HartKliniek

Ilona Veenema is per april 2023 aangesteld als Operationeel directeur en lid raad van bestuur bij HartKliniek. Sinds 2022 is zij werkzaam bij HartKliniek, voorheen in de functie van Manager Vastgoed & Facilitair. Veenema heeft 10 jaar werkervaring in de zorgsector. Zo was zij strategisch adviseur van het Amsterdam UMC en business manager bij het Amsterdam Skills Centre.

Daarnaast is zij medeoprichter van startup Fitkompas en toezichthouder van een zorginstelling. Ilona Veenema heeft Rechtsgeleerdheid en Bedrijfswetenschappen gestudeerd en succesvol de MBA Healthcare Management afgerond.

Functie

• Operationeel directeur HartKliniek

Nevenfuncties

• Lid Raad van Toezicht Sint Annaklooster

• Founder Fitkompas

phone