Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Over ons

HartKliniek is een landelijke organisatie van kleinschalige zelfstandige behandelcentra voor hart- en vaatziekten. Bij ons staat een persoonlijke en holistische aanpak voorop.

Het ontstaan van HartKliniek

HartKliniek is opgericht door Menno Baars en Chris Hie. Beiden hebben meer dan 15 jaar als cardioloog gewerkt in topklinische en algemene ziekenhuizen. Samen zijn zij opgestapt uit de ziekenhuiswereld om daarna te gaan doen wat zij in de zorg echt nodig vonden, namelijk de zorg meer terugbrengen naar de menselijke maat en onnodige zorg en ziekenhuisopnames vermijden. Dat kon maar op één manier: door heel veel aandacht te schenken aan de patiënt en weer echt "ouderwets" te gaan dokteren, maar dan wel op het hoogste niveau én naar de nieuwste inzichten. Na veel overleg, advies inwinnen, late avonden en lange gesprekken besloten beide cardiologen dat zij daarvoor een onafhankelijke kliniek voor cardiologie moesten starten volgens een geheel nieuwe formule. Dat werd HartKliniek.

Zorg op de juiste plek

Goede zorg kan alleen als dokters goed onderling en om de patiënt heen zijn georganiseerd. Wij luisteren naar de huisarts, maken gebruik van zijn/haar kennis en ervaring en wij bieden omgekeerd specialistische versterking. Wij geloven in de kracht van het collectief en de doelmatigheid: betere kwaliteit voor de patiënt met grotere tevredenheid, tegen lagere kosten.

Ons doel is om cardiologie dicht bij de patiënt te brengen, zodat steeds minder patiënten de weg naar het ziekenhuis hoeven af te leggen. Onze cardiologen brengen de zorg dichterbij de patiënt én houden tegelijk de lijn met ziekenhuizen vast, maar dan alleen nog voor acute cardiologie of als patiënten een zeer gespecialiseerde ingreep nodig hebben. Dat betekent: 'Naar de huisarts als het kan, naar HartKliniek als het nodig is en alleen nog bij spoed of een opname naar het ziekenhuis'.

Lees meer over:

’Spacer’