Patiëntenraad

De patiëntenraad van HartKliniek behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle HartKliniek patiënten.

Wat doet de patiëntenraad?

De patiëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de raad van bestuur over het beleid en heeft hierbij de focus op de kwaliteit van zorg, de patiëntbeleving en de kliniekvoorzieningen.

De raad richt zich op het algemeen belang van patiënten en behandelt geen individuele klachten. Voor individuele klachten kunt u terecht bij de klachtenfunctionaris van HartKliniek.

De patiëntenraad werkt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) en komt elk kwartaal bijeen om hun bevindingen te delen met de organisatie.

Daarnaast komt de patiëntenraad uiteraard ook een aantal keer bij elkaar om die gesprekken voor te bereiden. De onderwerpen die de raad afgelopen tijd heeft besproken met de directie zijn breed en divers. Enkele voorbeelden zijn;

Jaarverslag en werkplan

Bent u geïnteresseerd in de activiteiten van de patiëntenraad? Bekijk dan hier het jaarverslag en het werkplan van de patiëntenraad.

Jaarverslag 2021 - 2023

Leden patiëntenraad

Geboren op 10 april 1942 in Amsterdam Zuid en aldaar gewoond tot 1975, daarna verhuisd naar Lelystad waar ik ook mijn bedrijf Vlieger Rondkartonnage vestigde.

Op mijn 67e heb ik mijn bedrijf verkocht en ben ik met pensioen gegaan.

Op mijn 44e jaar heb ik een openhartoperatie ondergaan met 7 bypasses, daarna nog diverse malen gedotterd waarbij totaal 8 stands werden ingebracht.

In het ziekenhuis in Lelystad werd Menno Baars mijn vaste cardioloog en na zijn vertrek uit het ziekenhuis in Lelystad was ik zijn eerste patiënt bij HartKliniek in Almere.

Door de vele contacten met Menno Baars en mijn belangstelling voor de plannen die hij wilde gaan verwezenlijken vroeg Menno mij om een patiëntenraad te vormen.

Bij de oprichting in juni 2021 bestond de patiëntenraad uit drie leden twee uit Lelystad en een uit Almere

Geboren december 1942 en opgegroeid in Aerdenhout.

Opleiding: HBS (-B) en ISBW (Systeemkunde).

Tijdens mijn werkzame leven: mede oprichter en eigenaar van Systeemhuis Compri b.v. in Lelystad en in de functie van technisch directeur verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het MIS/ERP systeem Xgram voor de grafimedia branche.

Eind 2005 gepensioneerd.

Vanaf 2016 patiënt bij HartKliniek (vestiging Lelystad).

Sinds de oprichting juni 2021 lid van de patiëntenraad op uitnodiging van Menno Baars.

Robert Heinsbroek, geboren in 1960 en sinds dit jaar lid van de patientenraad. Opgegroeid in Schiedam en sinds 1995 woonachtig in Dronten. 43 jaar gewerkt bij ABNAMRO Verzekeringen en momenteel werkzaam bij Omroep Flevoland. Vele jaren ervaring in Medezeggenschap als OR voorzitter.

Vanaf de oprichting tot tevredenheid onder behandeling bij Hartkliniek. In 2023 na een hartinfarct met spoed geopereerd op zondagmorgen in Amsterdam en 5 bypasses gekregen. Snel en goed hersteld en geen beperkingen ondervonden. Twee maanden na de openhartoperatie weer aan het werk gegaan en ik hoop dat nog een paar jaar te mogen doen.

Vacatures patiëntenraad

Op dit moment zijn wij op zoek naar leden voor onze patiëntenraad. Bekijk hieronder de vacatures.

Contact

Heeft u een vraag voor de patiëntenraad of wilt u uw ideeën delen? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met de patiëntenraad. Zij zijn bereikbaar via de post of via email: patientenraad@hartkliniek.com

Het postadres van de patiëntenraad is:

HartKliniek
T.a.v. Patiëntenraad
Gooimeer 5‑39
1411 DD Naarden

phone