Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Verzekering & vergoeding: Afwikkeling kosten

Bij HartKliniek betaalt u nooit meer dan uw eigen risico (als hiervan nog sprake is)

Heeft u een verwijzing van uw huisarts? Dan betalen alle zorgverzekeraars de kosten van uw behandeling in HartKliniek. Sommige zorgverzekeraars betalen 100%, anderen maar 60%. Voor u maakt dit echter niets uit. Indien een zorgverzekeraar niet het volledige bedrag vergoedt, dan schelden wij u het resterende deel kwijt. U hoeft dus niets extra te betalen bij ons. Met andere woorden; u heeft in HartKliniek géén eigen bijdrage!. Dit geldt overigens niet voor uw eigen risico. Net zoals in ieder ander ziekenhuis bent u in HartKliniek verplicht eerst uw eigen risico te betalen.

 

Met verwijsbrief hoeft u niets bij te betalen in HartKliniek

Niets bijbetalen (geen eigen bijdrage) en uw zorgverzekeraar houdt jaarlijks precies bij hoeveel eigen risico u verbruikt.

Uitleg over het eigen risico

De eerste zorgkosten in een jaar dient u voor een bepaald bedrag altijd zelf te betalen. Dit heet het ‘eigen risico’. Het is een drempelbedrag dat u uit eigen portemonnee moet betalen. Het eigen risico bestaat uit een wettelijk verplicht eigen risico-deel met daar boven op nog een eventueel door u gekozen vrijwillig eigen risico-deel. In 2019 is het verplicht eigen risico 385,- euro. Het vrijwillig eigen risico varieert van 0 euro tot 500 euro, precies waar u voor heeft gekozen bij het afsluiten van uw zorgverzekering.

Naheffing van het eigen risico

Indien u uw eigen risico nog niet heeft ‘opgemaakt’, dan betekent dit dat uw zorgverzekeraar dit deel inhoudt voordat zij over gaat tot vergoeding. Uw zorgverzekeraar houdt precies bij hoe hoog uw eigen risico deel is dat u zelf nog moet betalen en zal dit ook aan u melden. Veel patiënten krijgen tot hun verbazing soms te maken met een zeer late naheffing van het eigen risico. De wijze en het moment waarop zorgverzekeraars deze rekening versturen verschilt per verzekeraar. Voor meer informatie over het eigen risico raden wij aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Houdt hier rekening mee, zodat u straks niet voor een verrassing komt te staan.

Op Zorgwijzer vindt u uitleg hoe het komt dat er bij een doorlopende behandeling een naheffing van het eigen risico van toepassing kan zijn.

Kijk op: Zorgwijzer

Afhandeling kosten

Voor uw gemak kunnen wij onze rekening bij vrijwel alle Nederlandse zorgverzekeraars direct declareren. Het voordeel voor u is dat u geen factuur van ons thuis ontvangt. Dat is gemakkelijk. Een enkele verzekeraar wil echter dat u zelf declareert. Ook dan kunt u gewoon behandeld worden in HartKliniek en worden de kosten vergoed, maar dient u de factuur van uw behandeling zelf naar uw zorgverzekeraar toe te sturen. In de nieuwe polisvoorwaarden van 2019 schrijven deze zorgverzekeraars namelijk dat wanneer een zorginstelling (zoals HartKliniek) geen contract afsluit, de vergoeding niet meer rechtstreeks aan deze zorginstelling wordt betaald. Bij deze zorgverzekeraars ontvangt u derhalve het geld direct op uw eigen bankrekening en dient u dit bedrag vervolgens door te storten naar de bankrekening van HartKliniek (lees hier meer over).

Zonder verwijzing of verzekering komen; zelfbetalen

Ook zonder verwijsbrief bent u van harte welkom in HartKliniek.

Als u op eigen initiatief komt, dan kunt u dit precies zo inrichten zoals u dat graag zelf wilt. U betaalt zelf alle kosten. Uw eigen risico wordt omgekeerd niet aangesproken.

Meer informatie

Voor informatie over de systematiek, prijzen en andere zaken kunt u contact opnemen met de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) via www.nza.nl of klik hier.

Heeft u vragen over uw kosten of factuur? Neemt u dan contact op met het bedrijfsbureau van HartKliniek Nederland, bereikbaar op maandag t/m vrijdag (van 08.30 tot 17.00 uur) op 088-5002000 (kies optie: 'administratie') of email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EUCURA logo