Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Video

Ondanks de hoge gezondheidsrisico’s bij topsporters kunnen prestatie en veiligheid samengaan

Door de laatste jaren heen wordt het steeds opvallender dat bekende topsporters te maken krijgen met gezondheidsproblemen. Zo had Ajax-speler Abdelhak Nouri te kampen met hartproblemen en moest ook voetballer Evander Sno gereanimeerd worden tijdens een van zijn wedstrijden. Artsen lieten al eerder aan de media weten dat er een verband ligt tussen extreem intensief sporten en gezondheidsproblemen, maar dit betekent niet dat problemen hierdoor ontstaan.

Zo laat cardioloog Menno Baars van Hartkliniek Flevoland weten dat bij alle gevallen die de afgelopen tijd door de media gedeeld werden sprake was van een erfelijke gezondheidskwaal. Sporters met hartproblemen hebben hier altijd al aanleg voor gehad, maar dankzij het intensief inspannen van het lichaam wordt deze aanleg voor complicaties uitgedaagd en komt het tot uiting.

Maar is dit een reden voor topsporters om een stapje terug te nemen en gezondheid boven carrière te zetten? Verslaggever Anouk Spoeltman zocht hier het antwoord op in de onderstaande reportage.Cardioloog Menno Baars bij programma 'Over Zaken Gesproken

Cardioloog Menno Baars in gesprek met televisiepresentator Jan Medendorp in het Omroep Flevoland programma Over Zaken Gesproken.

Medendorp bespreekt met Menno de oprichting, de start en hoe het nu gaat met HartKliniek Flevoland Almere en Lelystad, de ambities om de keten groter te maken en gaat in op de nieuwe polikliniek Seks en Cardiologie.

Benieuwd? Bekijk dan de aflevering op http://www.omroepflevoland.nl/kijken/over-zaken-gesproken/21-06-2015/09-00 of kijk voor meer informatie over HartKliniek op www.hartkliniek.com.


HartKliniek op BNR Nieuwsradio

Beluister hier de uitzending 'Zakendoen Met' van 9 september jl.De cardiologen Menno Baars en Chris Hie staan voor u klaar

TV-bumper voor HartKliniek Flevoland.


Wij doen het consult samen met u én uw huisarts

TV-bumper voor HartKliniek Flevoland.


Bij ons kunt u met de hartspecialist meekijken, in uw eigen medisch dossier

TV-bumper voor HartKliniek Flevoland.


Bij ons heeft u géén eigen bijdrage, maar wél alle aandacht

TV-bumper voor HartKliniek Flevoland.


Cardiologen die meer over ú willen weten

TV-bumper voor HartKliniek Flevoland.


’Spacer’