Prijzen en vergoedingen HartKliniek

Als u in Nederland bent verzekerd voor ziektekosten (zorgverzekering), dan heeft u toegang tot HartKliniek zonder dat u zelf iets moet bijbetalen(geen eigen bijdrage), met uitzondering van de jaarlijkse eenmalige verrekening met uw eigen risico.

Tarieven verzekerde zorg

Om u een indicatie te geven van de kosten die HartKliniek in rekening brengt bij uw zorgverzekeraar, publiceren wij jaarlijks onze passantentarieven. 

>> Passantentarieven HartKliniek 2017

>> Passantentarieven HartKliniek 2016

>> Naar de tarieven van voorgaande jaren

Als u verzekerd bent in het buitenland

Bent u verzekerd in het buitenland, dan is het goed om ervan bewust te zijn dat er dan andere regels gelden. Als u kort in het buitenland (EU lidstaat of Zwitserland) bent en plotseling ziek wordt, heeft u met een Europese zorgpas (EHIC) dezelfde rechten op wettelijke verplichte gezondheidszorg als de inwoners van het land dat u bezoekt. Voor meer informatie over de rechten die u heeft met de zorgpas en hoe u aan een dergelijke pas komt, verwijzen wij u door naar de >> website van de Europese Commissie. U kunt ook meer informatie vinden op: >> foreign and expat patients.

Als u niet verzekerd bent

Ook als u geen ziektekostenverzekering heeft, kunt u voor behandeling of cardiologische check-up terecht in HartKliniek Nederland. Als u om welke reden dan ook niet in Nederland bent verzekerd, dan betaalt u zelf de kosten. U betaalt cash of per pin aan onze balie. Hieronder vindt u onze tarieven:

Tarieven indien u zelf betaalt

  • ECG (hartfilmpje): 85,- euro

Test zonder consult cardioloog. U krijgt het ECG, inclusief beoordeling, mee naar huis. De kosten zijn inclusief 21% BTW.

  • Fietstest (inspanningstest): 215,- euro

Test zonder consult cardioloog. Voorafgaande aan de test wordt met de stethoscoop naar uw hart geluisterd. U krijgt de uitslag mee naar huis. De kosten zijn inclusief 21% BTW.

  • Echo hart (echocardiogram): 195,- euro

Test zonder consult cardioloog. U krijgt de uitslag mee naar huis. De kosten zijn inclusief 21% BTW.

  • Holter (24uur) of Event-memorecorder (4 dagen) hartritme-registratie thuis: 195,- euro

Meting en analyse van de hartslag (ideaal voor onderzoek naar duizelingen, hartkloppingen) gedurende een aantal dagen met een klein apparaatje bij u thuis. Test zonder consult cardioloog. U krijgt de uitslag mee naar huis. De kosten zijn inclusief 21% BTW.

  • Bloedonderzoek (cholesterol-profiel plus suiker): 35,- euro

Test zonder consult cardioloog. U krijgt de uitslag mee naar huis. De kosten zijn inclusief 21% BTW.

  • Eenmalig Consul Cardioloog / Eenmalig Second-Opinion Consult: 500,- euro

Eenmalig consult cardioloog (verwijzing niet nodig). Indien nodig wordt meteen een ecg, echo en/of fietstest gedaan. Eventueel aanwezige eerdere medische gegevens kunnen worden besproken. U krijgt de uitslag van het consult direct mee naar huis. Dit consult in HartKliniek is vrijgesteld van BTW.

  • Buitenom-poli Cardiologie (naar de cardioloog zonder verzekering en/of verwijzing): 995,- euro/jaar

Tegen betaling, kunt u zich het hele jaar laten controleren én behandelen door de cardioloog op onze poli-cardiologie zonder verwijzing en/of zorgverzekering. Er is geen sprake van een abonnement. De kosten worden jaarlijks verrekend. Medische behandeling in HartKliniek is vrijgesteld van BTW. Wij noemen deze service 'buitenom-poli', omdat u 'buiten-om het Nederlandse zorgstelsel' bij ons komt. Op de 'buitenom-poli' worden hartpatiënten exact hetzelfde behandeld als op een reguliere poli in het ziekenhuis. Het enige verschil is dat de bezoekers van de buitenom-poli alles zelf betalen. De buitenom-poli is handig voor mensen die niet zijn zorgverzekerd en/of mensen die geen verwijzing van hun huisarts krijgen. Zo vaak als dat naar de mening van de cardioloog nodig is, worden er met u poliklinische afspraken gemaakt en consulten gedaan. Er worden géén onzinnige testen en controles gedaan. Zo nodig krijgt u medicijnen voorgeschreven. Iedere keer dat u bij ons op consult komt, wordt er gericht standaard hartfunctie-onderzoek gedaan (niet meer dan medisch nodig is). Standaard hartfunctie-onderzoek kan bestaan uit een ECG met echo en/of fietstest of HOLTER of EVENTrecorder. Aanvullend onderzoek, zoals bloedtesten, hartcatheterisatie en scans, vallen niet onder het standaard hartfunctie-onderzoek. De kosten van aanvullend onderzoek zijn voor uw eigen rekening. Ook de kosten voor eventuele ingrepen, zoals bijvoorbeeld pacemakerimplantatie, ablatie, dotteren en hartoperatie, en het gebruik van voorgeschreven medicijnen zijn voor uw eigen rekening. U alleen ontvangt van ieder bezoek het medisch verslag (uw huisarts wordt niet geïnformeerd, tenzij u aan ons vraagt dit wel te doen). Heeft u eerst een HealthCheck gedaan en kiest u aansluitend (binnen 1 week) voor de Buitenom-poli, dan worden de kosten die u kwijt bent aan de HealthCheck eenmalig verrekend met het eerste jaar voor de Buitenom-poli.

  • HealthCheck medisch keuringen: 250,- tot 645,- euro.

Complete preventieve cardiovasculaire checkup. De HealthCheck is een keuring zonder instelling van behandeling. U krijgt wel een advies. De kosten zijn inclusief 21% BTW. Kijk op HealthCheck.nl

  • Premiumcardiology abonnement: Vanaf 2499,- euro/jaar

BINNENKORT MOGELIJK! Deze service is nog niet actief. Met PremiumCardiology koopt u extra service en gemak. Zo kunt u 24/7 met onze cardioloog bellen en heeft u extra toegang tot cardiologische raadplegingen en fysieke consultaties. U kunt alleen een abonnement nemen als u ook als patiënt bij ons ingeschreven staat (op de reguliere- of buitenom-poli). De kosten zijn inclusief 21% BTW. Kijk op Premiumcardiology.com

U betaalt vooraf cash of per pin aan onze balie. In sommige gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar (een deel). Informeer hiervoor zelf bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polisvoorwaarden voor de precieze vergoeding en voorwaarden. Een eventuele vergoeding via uw zorgverzekering dient u zelf te reclameren en in te dienen bij uw zorgverzekeraar en dient u zelf op uw zorgverzekeraar te verhalen. HartKliniek is hierin geen partij.

AGB code HartKliniek: 22-220473

Tegen betaling, kunt u zich laten controleren en behandelen door de cardioloog op onze poli-cardiologie zonder verwijzing en/of verzekering. Er is geen sprake van een abonnement. De kosten worden jaarlijks verrekend. Medische behandeling in HartKliniek is vrijgesteld van BTW. Wij noemen deze service 'buitenom-poli', omdat u 'buiten-om het Nederlandse zorgstelsel' bij ons komt. Op de 'buitenom-poli' worden hartpatiënten exact hetzelfde behandeld als op een reguliere poli in het ziekenhuis. Het enige verschil is dat de bezoekers van de buitenom-poli alles zelf betalen. De buitenom-poli is handig voor mensen die niet zijn zorgverzekerd en/of mensen die geen verwijzing van hun huisarts krijgen. Zo vaak als dat naar de mening van de cardioloog nodig is, worden er met u poliklinische afspraken gemaakt en consulten gedaan. Er worden géén onzinnige testen en controles gedaan. Zo nodig krijgt u medicijnen voorgeschreven. Iedere keer dat u bij ons op consult komt, wordt er gericht standaard hartfunctie-onderzoek gedaan (niet meer dan medisch nodig is). Standaard hartfunctie-onderzoek kan bestaan uit een ECG met echo en/of fietstest of HOLTER of EVENTrecorder. Aanvullend onderzoek, zoals bloedtesten, hartcatheterisatie en scans, vallen niet onder het standaard hartfunctie-onderzoek. De kosten van aanvullend onderzoek zijn voor uw eigen rekening. Ook de kosten voor eventuele ingrepen, zoals bijvoorbeeld pacemakerimplantatie, ablatie, dotteren en hartoperatie, en het gebruik van voorgeschreven medicijnen zijn voor uw eigen rekening. U alleen ontvangt van ieder bezoek het medisch verslag (uw huisarts wordt niet geïnformeerd, tenzij u aan ons vraagt dit wel te doen). Heeft u eerst een HealthCheck gedaan en kiest u aansluitend (binnen 1 week) voor de Buitenom-poli, dan worden de kosten die u kwijt bent aan de HealthCheck eenmalig verrekend met het eerste jaar voor de Buitenom-poli.