Maak een afspraak: 088 - 500 2000

Kindercardiologie

Kindercardiologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met kinderen die aandoeningen hebben aan het hart, bijvoorbeeld een aangeboren hartafwijking of een hartritmestoornis. Een kindercardioloog is gespecialiseerd in het maken van kinder-hartecho's. De resultaten bespreekt hij daarna met de kinderarts of rechtstreeks met de aanvragend huisarts.

Kinderen zijn vanaf 17 jaar welkom in HartKliniek tenzij het om verdenking erfelijke aandoening gaat

Kinderen van 17 jaar en ouder kunnen terecht in HartKliniek. Indien het nodig is houden wij alsnog ruggespraak met de kindercardioloog. Wij adviseren u echter kinderen met een verdenking op een erfelijke aandoening rechtstreeks te verwijzen naar de kinderarts of de kindercardioloog (kindercardiologie). Omdat er in HartKliniek geen kindercardiologen werkzaam zijn, kunt u kinderen jonger dan 17 jaar niet naar ons verwijzen.

Transitie naar volwassen-cardioloog

In het geval er sprake is van een aangeboren hartafwijking en het kind - nadat behandeling heeft plaatsgevonden - in de pubertijd komt dan wel volwassen wordt, kan het kind 'overgaan' naar de 'volwassen cardiologie' in HartKliniek. Deze 'transitie' vindt meestal zo rond de leeftijd van 18 jaar plaats. Door een goede samenwerking met het UMCU zorgen wij er voor dat de overdracht en zorg naadloos overgaat van kindercardioloog naar volwassen-cardioloog.

’Spacer’